atletika

Još jedan uspeh čačanskih veterana

Протеклог викенда у Сремској Митровици одржано је државно првенство у атлетици за ветеране. Ветерани Атлетског клуба “Борац” остварили су и овај пут одличне резултате. Освојили су 18 медаља од чега десет 14 златних и 4 сребрне.

Милена Банковић освојила је два злата у бацању кугле и копља, Драган Луковић је био први у бацању кугле и диска, Ђуровић Мирослав први на 400м, 800м и штафети 4×100, Стризовић Милорад први у бацању кугле, диска и штафети 4×100м.

Милена Банковић и Мирјана Вулићевић

Мирјана Вулићевић прва у бацању кугле и диска. Јефтовић Сретен освојио је друга места на 400м, 800м и штафети 4×100м, а Савковић Драган други на 800м и ходању на 3.000м и први у штафети 4×100м.

Штафета 4х100

По броју освојених медаља чачански атлетичари су били најуспешнији на првенству.

Драган Луковић

Драган Луковић,Милена Банковић и Ђуровић Мирослав у својим старосним категоријама постигли су и веома добре резултате вредне на Балканском и Европском нивоу.

Сретен Јефтовић

– Побољшањем услова за тренинг реконструкцијом стадиона коначно можемо квалитетно да тренирамо и надамо се већим дометима на међународним такмичењима. Због епидемије ове године нисмо отишли на Балканско првенство на отвореном где би освојили доста добрих пласмана. Много нам је значило што је и комисија за спорт Града Чачка ове године уважила наше резултате и помогла наше одласке на такмичења – каже тренер чачанских атлетичара Драган Савковић.

Мирослав Ђуровић