ostalo

Kiša, pljuskovi, ali i dobri rezultati čačanskih vozača obeležili moto kros spektakl na Jeljenu

Juče su na padinama Jeljena, na stazi “Miloš Lijeskić“, održane moto kros trke za Otvoreni šampionat Srbije, u organizaciji kluba Termorad AMSK Čačak, uz učešće 70 vozača iz 11 klubova i gostiju iz Hrvatske i Severne Makedonije.

Dok su prve trke u svim klasama održane po lepom vremenu, druge vožnje takmičari su vozili po kiši i pljuskovima.

Čačanski vozači ponovo su obradovali ljubitelje moto sporta. Vozači klubova Termorad AMSK Čačak i Tanasko Rajić nastavili su borbu sa vozačima MK Ere iz Arilja za titule u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U najmladjoj klasi MX65 do 12 godina starosti dva prvoplasirana u šampionatu do kraja trka su vodili duele iz kojih je ovog puta kao pobednik izašao Vuk Ćajić iz kluba Tanasko Rajić ispred Ane Kolnookov iz MK Extreme iz Beograda i prošlogodišnjeg šampiona Andreja Popovića iz MK Ere.

U klasi MX85, do 14 godina, pobedio je vodeći u šampionatu Aleksa Milosavljević iz ekipe Termorad AMSK Čačak, ispred Danila Crnjanskog iz Bap racing tima iz Bačke Palanke i Filipa Rajevića iz ekipe Termorad AMSK Čačak.

U klasi MX1 se vodila velika borba između vodećih u šampionatu. Nakon dve vožnje, pobedu je odneo Janko Railić iz MK Ere, drugi je bio Miloš Đorđević iz ekipe Termorad AMSK Čačak, a treći gost iz Severne Makedonije Spirovski Blagojče.

U klasi MX2 u konkurenciji 15 vozača, viđena je odlična vožnja Marka Česka iz kluba MX024 iz Bačke Topole i Nenada Petrovića iz MK Tanasko Rajić, iz koje je kao ukupni pobednik izašao Mark Česko, dok je treći bio Vuk Drmanac iz MK Tanasko Rajić.

U klasi MX125 pobedu je ostvario Vuk Drmanac iz MK Tanasko Rajić, drugi je bio Strahinja Kalamković, a treći Dušan Rakić iz ekipe Termorad AMSK Čačak.

U kupu Srbije u klasi MX3, posle dve vožnje najuspešniji je bio Velibor Milunović iz Sagmajster tima iz Subotice, drugi je završio Viktor Lang iz ekipe MX024, ispred Vlada Rajevića iz ekipe Termorad AMSK Čačak.

U klasi MXB najbolji je bio Marko Popović iz ekipe GTC racing iz Kraljeva, drugo mesto zauzeo je njegov brat Jovan Popović, a treći Forgo Kristijan iz ekipe MX024.

U klasi MXS pobedio je čuveni učesnik Dakar relija, Gabor Sagmajster iz Subotice ispred Vlatka Provodovskog iz BAP racing tima, a treći Branko Radanov iz MK Tanasko Rajić.

U ekipnoj konkurenciji, u klasi klubova I prvo mesto je zauzela ekipa Termorad AMSK Čačak, drugo ekipa MK Ere, a treće MK Tanasko Rajić.

U kupu Srbije, u klasi klubova II, prvo mesto osvojila je ekipa MX024, drugo Sagmajster tima, a treće ekipa MK Tanasko Rajić.

Šampionat Srbije nastavlja se trkom u Kruševcu 27. juna.

Tekst: Slobodan Tanasković
Foto: Dejan Todosijević