kosarka

Memorijalni košarkaški turnir u znak sećanja na Uroša Josipovića

Vuk Obradović ističe da će novac od turnira biti uplaćen u humanitarne svrhe…

U ponedeljak 14. juna 2021. godine, u 18 časova, biće otvoren memorijalni turnir u znak sećanja na Uroša Josipovića, 19-godišnjeg učenika Gimnazije, koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći u martu ove godine.

O razlozima zbog kojih je uopšte organizovana jedna ovakva manifestacija Vuk Obradović, idejni tvorac, rekao je:

,,I Bog sebi bira drustvo, pa je tako i toga dana rešio da uzme našeg Ukija. Velika tuga i veliki bol je u svim ljudima koji su ga poznavali, jer svi znaju da je bio duša od čoveka. Bio mi je dobar drug kojeg sam jako voleo, poštovao i cenio. Ovaj turnir je samo jedan način kojim želim da izbegnem zaborav na Ukija. Takođe, želim da se na ovom turniru okupe ljudi koje je on voleo i koji su njega voleli”, zastao je Obradović, a onda produžio svoje izlaganje:

,,Ovom prilikom zelim da izrazim zadovoljstvo i zahvalanost celoj Uroševoj porodici što je podržala ideju o organizaciji ove manifestacije. Turnir je humanitranog tipa, sav novac od učešća biće uplaćen za neku od humanitarnih akcija. Ako taj novac može nekako da spase nečiji život, bićemo jako srećni i zadovoljni, a znam da bi Uroš bio presrećan tom činjenicom”, dodao je Vuk Obradović.

Što se tiče samog turnira, na istom će biti zastupljene sve starosne kategorije:

  • Mlađi pioniri (2008. godište i mlađi)
  • Pioniri (2006/07. godište)
  • Kadeti (2004/2005. godište)
  • Juniori (2002/2003. godište)
  • Seniori (2001. godište i stariji)

Inače, memorijalni turnir biće održan na terenima kod Sokolane, trajaće tri do četiri dana, a igraće se tri na tri.

Kotizacija za turnir je 1.000 dinara. Za turnir se može prijaviti na sledeći broj telefona: 065/620-4970 (Vuk Obradović).

Tekst: Nikola Minović