odbojka ostalo

Čačanka Vanja Savić u odbojkaškoj reprezentaciji

Jovo Caković, prvi trener ženske kadetske odbojkaške reprezentacije Srbije, saopštio je sastav tima za turnir E grupe II runde kvalifikacija za XIII EP 2018, koji se igra od 4. do 6. januara u Rumi.

Na spisku su:

TEHNIČARI: ANDREA TIŠMA (CRVENA ZVEZDA) I TIJANA VRCELj (KRALj, BEOGRAD).

KOREKTORI: JOVANA ĆIRKOVIĆ (PARTIZAN) I VANjA SAVIĆ (OMLADINAC, NOVI BANOVCI).

LIBERA: MILICA MEDVED (OMLADINAC, NOVI BANOVCI) I BOJANA GOČANIN (TAKOVO ZVEZDA HELIOS, GORNjI MILANOVAC).

BLOKERI: VALERIJA SAVIĆEVIĆ (BEOGRAD), ANA DROBNjAK (PARTIZAN) I TARA TAUBNER (PARTIZAN).

PRIMAČI: IVANA NEDELjKOVIĆ (CRVENA ZVEZDA), JOVANA CVETKOVIĆ (TENT, OBRENOVAC) I IRINA MILANOVIĆ (OMLADINAC, NOVI BANOVCI).

Srbija je bila slobodna u 1. kolu, u četvrtak, 4. januara. U 2. kolu, 5. januara, Srbija je igrala protiv Estonije od 19.00 časova. Dok će sutra, 6. januara u poslednjem 3. kolu,  igrati od 19.00 časova protiv Holandije. Plasman na EP izboriće pobednici 8 grupa i 3 najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Za naše sugrađane ova informacija je jako bitna jer je Čačanka Vanja Savić izborila mesto među dvanest reprezentativki Srbije i nagovestila svoj veliki potencijal. Inače, Vanja je mlađa ćerka svojevremeno uspešnog košarkaša, sad trenera Saše Savića. Očekujemo da Vanja nadmaši svog oca na koga je nasledila sportski gen! Savićeva je, da podsetimo, bila u ekipi čačanskog trenera Radovana Majstorovića Libeca, a na kraju osmog razreda prešla je u OK iz Stare Pazove.

Leave a Reply