odbojka ostalo

Jasna Majstorović – od čačanske Slobode do francuskog PAVVB

U rubrici „Pet na pet“ portala MOZZART Sport red je došao i na srpsku odbojkašicu i reprezentativku Jasnu Majstorović. Igra na poziciji primača servisa, a u reprezentaciji je igrala na poziciji libera. Rođena je u Čačku 1984. godine. Odbojkašku karijeru je započela u Slobodi iz Čačka, a odbojkaške gene je povukla od tate Radovana (Libeca), koji joj je bio dugogodišnji trener.

Za Jedinstvo iz Užica nastupala je od 2000 do 2005. godine. U kraćem vremenskom periodu igrala je za Volero iz Ciriha, a posle toga za Poštar 064 iz Beograda, u kome je provela tri godine. U narednom periodu nastupala je za Bešiktaš iz Turske, Konstancu iz Rumunije, Rabitu iz Bakua, CSM iz Bukurešta. Trenutno igra za PAVVB iz Francuske.

Klupska prvenstva je osvajala sedam puta, a broji i isto toliko osvojenih kupova. Okitila se zlatom na Svetskom prvenstvu klubova 2011. godine. Najveći reprezentativni uspeh je ostvarila 2007, kada je izborila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, kao i 2013. osvojivši treće mesto na Gran priju. Sa Rabitom iz Bakua je 2013. osvojila Svetsko klupsko prvenstvo.

Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport osim odbojke i koji?
„Odbojka je bila moja prva i jedina sportska ljubav. Od malih nogu sam zavolela to prebacivanje lopte preko mreže. Moj otac je bio trener ženskog odbojkaškog kluba Sloboda iz Čačka, tako da sam i ja počela da treniram odbojku. Geni su ipak čudo.“

Ko vam je bio sportski uzor u tinejdžerskim danima?
„Uzor mi je bio odbojkaš Vanja Grbić, koga s pravom ubrajamo u red najboljih srpskih odbojkaša svih vremena. Igrao je na poziciji primača servisa, baš kao ja sada i gledajući njega, mogla sam mnogo da naučim. Imala sam 16 godina kada sam ga gledala na OI u Sidneju. Nosio je zastavu Jugoslavije na otvaranju igara i bio je najbolji igrač selekcije koja je tada osvojila zlatnu medalju. Pamtim i ostale njegove uspehe.“

Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
„To je bila i ostala Sloboda iz Čačka. Tu sam počela da treniram i taj klub će biti u mom srcu zauvek.“

Sportski događaj koji vam je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
„Ima ih dosta, ali bih ovom prilikom ipak izdvojila poslednji osvojeni trofej, a to je Kup Francuske 2017. godine.“

Životni i sportski moto?
„Dobro se dobrim vraća i nikad ne odustaj.“

Bonus pitanje: Šta u MOZZARTU odigrati na duelu Mančester Siti – Bristol?
„Možda pokušati sa kombinacijom keca i golova, od dva do četiri.“

Leave a Reply