kosarka

Derbi ABA2 lige sutra u Čačku

U derbiju 15. kola Druge ABA lige Borac će na domaćem  terenu dočekati ekipu Vršca. Utakmica se igra u UTORAK, od 18 časova.

Čačani su u dosadašnjem delu lige ostvarili odličan skor od deset pobeda i četiri poraza, i trenutno se nalaze na prvoj poziciji. Da se readi o teškoj utakmici potrvdili su i trener i igrači Borca.

-Sledi nam još jedna u nizu teških i važnih utakmica. Mi smo nakon sjajne serije od deset vezanih pobeda u oba takmičenja pretrpeli dva poraza od Vojvodine i Lovćena. Međutim, u subotu smo trijumfovali nad OKK Beogradom, vrativši se u pobednički kolosek i napravivši dobru uvertiru pred meč sa Vršcem. U narednu utakmicu moramo ući maksimalno motivisani, kako bi nastavili dobar posao. Pozitivan rezultat u ovom duelu daće nam dodatnu sigurnost ka plasmanu među prve četiri ekipe. Nema sumnje, Vršac je ozbiljan protivnik. Doduše, malo im je samopouzdanje poljuljano nakon poraza od Dunava. Takođe, došlo je do promena u njihovom stručnom štabu. Ostaje da vidimo kako će to uticati na njih. Bez obzira na to, mi moramo biti fokusirani, jer sve zavisi od nas, i ako budemo na nivou, verujem u novu pobedu, rekao je  Raško Bojić, trener Borca.

-Pobedom nad OKK Beogradom u poslednjem kolu KLS lige prekinuli smo mini seriju od dva poraza. Na taj način smo vratili poljuljano samopouzdanje. Sada nam sledi duel protiv Vršca, kvalitetne ekipe koju jako dobro poznajemo. Znamo sve njihove prednosti i mane. Želimo da trijumfujemo u utorak u Čačku, jer bi na taj način ostali u vrhu tabele i bili korak bliže našem primarnom cilju, a to je igranje u završnici Druge ABA lige. Uz tradicionalno dobru publiku i našu prepoznatljivu igru kod kuće ne sumnjam da ćemo upisati novu pobedu na naš konto, optimista je Nemanja Todorović.

-Sutra nas čeka teška utakmica protiv ekipe koja je direktni rival za jedno od prva četiri mesta i za plasman na finalni turnir. Iza nas je teška sedmica jer je bilo teško putovanje na Cetinje i utakmice koju smo izgubili na samom kraju. Potrošili smo se, ali je dobro što smo prekinuli seriju od dva poreza protiv OKK Beograda. Sa puno samopouzdanja čekamo Vršac i pozivamo publiku da nas podrži. Sigurno ćemo nastaviti sa serijom bez poraza na domaćem terenu, poručio je Uroš Čarapić.

-Imali smo par teškoih gostovanja, što u KLS što u ABA. Teške utakmice su iza nas, moramo se spremiti za sutrašnju utakmicu i po meni, izuzetno teškog protivnika. Čitali smo da se još ne zna da li su ostali bez treneraili ne, ali  moramo biti oprezni pred sutrašnju takmicu iako igramo kući.  Nadam se da ćemo uz podršku navijača odigrati kvaliteno utakmicu i ustaliti se među prva četiri mesta, očekuje Darko Balaban.

Leave a Reply