automoto ostalo

Proglašeni moto kros šampioni: Čačani među boljima

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Moto saveza Srbije (MSS) u hotelu Metropol Palace su u utorak 24. januara promovisani su najuspešniji motociklisti i automobilisti u prethodnoj sezoni.

Svečanu dodelu priznanja najboljima ovoga puta uveličali su Žan Tod, predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Žan Tod, i dr Wolfgang Srb predsednik Međunarodne moto federacije Evrope (FIM Europe).

Svečana dodela priznanja i nagrada u beogradskom Metropolu ni ovoga puta nije mogla da prođe bez Čačana koji su u prošloj sezoni osim u moto krosu ostvarili vrhunske rezultate i u Reli šampionatu Srbije.

Slobodan Tanasković (Termorad AMSK Čačak), Filip Rajević (Termorad AMSK Čačak), Aleksa Milosavljević (MK Tanasko Rajić), Dušan Paunović (MK Tanasko Rajić) i Milić Zimonjić (MK Tanasko Rajić)

Da šampionske titule u 2016. godini, koje su osvojili Milić Zimonjić u klasi MX 85 i Nenad Petrović u klasi MX2 nisu bile posledica sticaja srećnih okolnosti i slučajnosti ova dva takmičara Moto kros kluba Tanasko Rajić potvrdili su i u prošloj sezoni. S tim što je mladi Ariljac, Milić Zimonjić osim u Šampionatu Srbije trijumfovao i u Otvorenom moto kros šampionatu BiH.

Uzdanice MK Tanasko Rajić: Nenad Petrović, Aleksa Milosavljević i Milić Zimonjić

Prošlogodišnji šampion u klasi MX 65 Aleksa Milosavljević (MK Tanasko Rajić) ovoga puta je morao da se zadovolji drugim mestom u ukupnom plasmanu i šampionsku titulu prepusti Novosađaninu Relji Kuzmanu koji nastupa za Moto kros klub Ere iz Arilja dok se Filip Rajević (Termorad AMSK Čačak) plasirao na treće mesto. Izvanredni rezultati čačanskih moto kros vozača u prošloj sezoni uticali su da se i ovoga puta čačanski klubovi Tanasko Rajić i Termorad AMSK Čačak nađu na pobedničkom postolju u ekipnoj konkurenciji. U klasi 1 i 2, MK Tanasko Rajić je osvojio drugo, a Termorad AMSK Čačak treće mesto.

Relja Kuzman (MK Ere) šampion u klasi MX65 i Duško Grujović predsednik kluba

Da je moto kros u ovom delu Srbije, uprkos velikim finasijskim ulaganjima koje zahteva ovaj sport, najzad stekao popularnost svedoče i uspesi koje su u prošlogodišnjij sezoni ostvarili takmičari Moto kros kluba Ere iz Arilja, na kojima mogu pozavideti i moto kros klubovi sa mnogo dužom treadicijom. Osim šampionske titule u klasi MX 65 kojom se okitio Relja Kuzman, stariji Kuzman, Feđa u klasi MX 85 je u generalnom plasmanu zauzeo treće mesto dok je njegov klupski drug Veljko Krasmanović bio četvrti. U klasi MX2 junior Rajko Railić je bio treći, a zahvaljujući dobroim vožnjama i ukupnom plasmanu Nemanje Vemića klub iz Arilja je trijumfovao u ekipnoj konkurenciji u klasama 1 i 2.

Fedja Kuzma (MK Ere), Janko Railić (MK Ere), Relja Kuzman (MK Ere), Strahinja Kalamković (AMSK Kopaonik), Miloš Kalamković (AMSK Kopaonik), Duško Grujović (MK Ere) i Nemanja Vemić (MK Ere)

Činjenica da su i u prošloj sezoni izuzetne rezultate ostvarili vozači koji su uslovno rečeno tek na početku takmičarske karijere, bilo da je reč o članovima čačanskih klubova ili takmičarima MK Ere iz Arilja, uliva nadu da će ovaj deo Srbije u narednom periodu postati svojevrsan centar srpskog moto krosa. Ako se tome dodaju i dve nove staze, Kraljevo i Arilje, a koje čekaju da dobiju licencu kako bi se na njima vozio nacionalni Moto kros šampionat, onda se slobodno može reći da moto kros u ovom regionu zaista ima perspektivu.

Naravno, pod uslovom da to shvate i oni koji odlučuju o finasiranju sporta u Čačku i Arilju.

Leave a Reply