automoto ostalo

Šampionske titule čačanskih reli vozača

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Moto saveza Srbije (MSS) u  hotelu Metropol Palace su u utorak 24. januara promovisani su najuspešniji motociklisti i automobilisti u prethodnoj sezoni. Svečanu dodelu priznanja najboljima ovoga puta uveličali su Žan Tod, predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Žan Tod, i dr Wolfgang Srb predsednik Međunarodne moto federacije Evrope (FIM Europe).

Vladica Rabrenović i suvozačica Ana Golić

Što se tiče moto sporta takmičari čačanskih moto kros klubova Tanasko Rajić i Termorad AMSK Čačak, u prošloj godini su ponovo ostvarili zapažene rezultate, ali da Čačak bude prepoznatljiv i u okvirima auto sporta, odnosno relija, svojski su se i u prošloj sezoni potrudili članovi čačanskog WRR Rejsinga. Posle izuzetno uspešne 2016. takmičarske godine Vladica Rabrenović, Aleksandar Dučić, Nenad Savić, Ana Golić, Milan Ninović i Viktor Savić su i u 2017. ostvarili izuzetne rezultate.

Nenad Savić

Vladica Rabrenović, perjanica i prvi čaovek WRR rejsinga, u Reli šampionatu Srbije osvojio sedmu šampionsku titulu. Koliko su Rabrenović i njegov Reno klio sport R3 bili dominantni najbolje ilustruju četiri pobede u pet trka koliko je voženo prošle sezone. Šampionska titulu u klasi IV Reli šampionatu Srbije prošle godine je pripala Užičaninu Aleksandru Dučiću koji nastupa za WRR Rejsing, dok je njegov suvozač Dejan Golić u 2017. godini bio najbolje bio rangiran u u kategoriji suvozača.

Aleksandar Dučić

Osim u Reli šampionatu Srbije čačanski WRR Rejsing je nastupao i u Šampionatu Srbije na kružnim stazama u okviru koga je Dejan Savić u Jugu osvojio drugu uzastopnu šampionsku titulu u klasi automobila zapremine do 1.400 kubnih santimetara. Na kružnim stazama, ali u klasi N1 automobila zapremine do 1.150 kubnih santimetara, takođe u Jugu, zapažen rezultat je zabeležila i Ana Golić koja se već čitavu deceniju kao jedina dama takmići u najbrojnijoj klasi Šampionata na kružnim stazama. U trci na kraljevačkom Beranovcu Golićeva je u izuzetno oštroj konkurenciji zabeležila šesto mesto i na taj način WRR Rejsingu donela značajne bodove u ekipnoj konkurenciji.

Milan Ninović Crash

Za WRR rejsing u prošloj godini je u nekoliko trka Reli šampionata Srbije u automobilu Jugo nastupao i Milan Ninović, dok je Viktor Savić boje WRR-a branio u Karting šampionatu Srbije.

Viktor Savić

Odlični nastupi u prošlogodišnjoj takmičarskoj sezoni doneli su čačanskom WRR rejsingu i vicešampionsku titulu u ekipnoj konkurenciji, što je sve skupa rezultovalo da WRR rejsing postane jedan od najuspešnijih čačanskih sportskih klubova.

Leave a Reply