odbojka

Festival odbojke u sportskoj dvorani Mladost

Predstojeći vikend će biti rezervisan za Festival odbojke u sportskoj dvorani Mladost. U organizaciji Odbojkaškog kluba Borac i Sportskog centra Mladost, pod svodovima “plave hale“ nadmetaće se nekoliko stotina devojčica iz svih delova Srbije.

Turnir se održava u četiri uzrasne kategorije. U subotu 28.aprila će se takmičiti predpionirke(2005. godište i mlađe) i kadetkinje(2001. godište i mlađe). Drugog dana turnira u nedelju 29.aprila na sceni će biti pionirke(2003. godište i mlađe) i juniorke (1999. godište i mlađe).

Jedan od najmasovnijih odbojkaških turnira u Srbiji okupiće ove godine 46 ekipa iz 15 gradova. Najviše ekipa dolazi iz Beograda, što dovoljno potvrđuje visok kvalitet predstojećeg takmičenja.

Većina ekipa koje će učestvovati na turniru su izborile plasman u završnicu prvenstva Srbije u svojim kategorijama, pa će im predstojeće takmičenje poslužiti kao priprema za zvanične izazove koji ih očekuju u maju.

Turnir će se igrati na tri odbojkaška terena u sportskoj dvorani Mladost, dok će se zbog velikog broja ekipa koristiti i sala OŠ “Sveti Sava“.

Organizatori turnira Odbojkaški klub Borac i Sportski centar Mladost pozivaju sve ljubitelje sporta i odbojke da prisustvuju turniru i na delu vide budućnost srpske ženske odbojke.