ostalo

Humanitarni tiket u podne: Ana Dabović tipuje za Zvečansku

Zlatna reprezentativka očekuje veselje Orlova, i X u duelu Turske i Rusije

Humanitarni tiket u podne: Ana Dabović tipuje za Zvečansku

Današnja gošća “Humanitarnog tiketa” u podne, jedne od društveno odgovornih akcija kompanije MOZZART, je istinska srpska i svetska košarkaška zvezda. Reč je o igračici Ani Dabović.

Karijeru je započela u rodnom Herceg Novom. Usledile su sjajne igre za mnoge klubove poput Arisa, Visle, moskovskog Dinama, TED Ankare… Početkom 2015. godine preselila se preko okeana i zaigrala u najkvalitetnijoj ženskoj ligi. Ubrzo je postala prva Srpkinja koja je osvojila titulu šampiona američke WNBA lige. Nastupala je za Los Anđeles.

Naravno, u reprezentaciji Srbije predvodila je ekipu do zlata na EP u Mađarskoj i Rumuniji. Sa Sonjom Petrović izabrana je u najbolju petorku tog kontinentalnog šampionata. Još jedan veliki uspeh Ana je ostvarila sa Srpkinjama na OI u Riju. Okitila se bronzanom medaljom. Potom je zaigrala za turski Fenerbahče.

Sad se pitamo da li će Ana kladilački biti na nivou svojih košarkaških kvaliteta. Evo kako je sastavila plemenito – kladilački listić:

Dabovićeva je odabrala utakmice iz Lige nacija, prvo, ITALIJA – POLJSKA. Prosto nemoguće, ali međusobni skor dva nacionalna tima je ujednačen, 2:3:2. Poslednji susret dobili su Azuri sa 2:0. Čizmaša nije bilo na Mundijalu pa su igrali kontrolne utakmice. Gubili su od Francuske i Argentine, remizirali sa Holandijom. Poljska je minimalnom pobedom nad Japanom okončala svoje nastupe u Rusiji.

“Ipak je Italija favorit, pokušaću sa jedinicom”, kaže Ana Dabović za Mozzart Sport.

Poznata košarkašica sad je odigrala prvi iks na tiketu. U grupi B sastaju se TURSKA i RUSIJA. U prijateljskim utakmicama Turci su bili odlični, dva trijumfa i tri remija. Rusi su bili jedno od prijatnijih iznenađenja na Mundijalu. Takmičenje su okončali porazom od vicešampiona Hrvatske. Početkom juna dva nacionalna sastava su odigrala nerešeno, 1:1.

Pa eto, sa iksom mislim da sam na pravom putu”

Humanitarni tiket nastavljamo utakmicom Lige nacija između ALBANIJE i IZRAELA. Ako se pogled usmeri na rezultate ove dve selekcije u nekoliko prethodnih mečeva evidentno je da se ne mogu pohvaliti dobrim rezultatima. Naime, oba tima su na poslednjih pet utakmica ostvarila skor od četiri poraza uz samo jednu pobedu. Neubedljivo, nema šta. Takođe, očit je jedan zanimljiv podatak – u zadnja dva međusobna duela ove dve države pobedu je odnosio gost, i to rezultatom 0:3.

,,Tiket bih nastavila još jednim iksom“.

I dalje se bavimo Ligom nacija, a poslednji duel za analizu nama je najinteresantniji, LITVANIJA i SRBIJA. Litvanci su nakon nekoliko loših partija uspeli da u prijateljskoj utakmici pobede Šri Lanku na gostovanju rezultatom 0:2. Protiv sebe imaće selekciju Srbije, učesnika nedavno završenog Svetskog prvenstva u Rusiji. Istina, izabranici Mladena Krstajića nisu se proslavili na Mundijalu. Da situacija bude još gora, nekoliko otkaza selektoru dodatno su oslabila tim. Ipak, s obzirom na renome i realan odnos snaga, valja očekivati pobedu Srbije.

,,Uprkos svim nedaćama igram 2 na Srbiju“.

Ukoliko humanitarni listić prođe kompanija MOZZART će donirati novih  245.500, 00 dinara. Po želji plemenite gošće donacija će otići za Zvečansku.

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com