rukomet

Čačanka deo nacionalnog rukometnog tima

Ženska kadetska reprezentacija poražena je u finalu Evropskog prvenstva druge divizije u Tbilisiju od selekcije Švajcarske. Nakon 60 minuta borbe bilo je 27:35 (16:19).

Iako je Srbija bolje otvorila meč, u nekoliko navrata stigla i do dva gola prednosti, vršnjakinje iz Švajcarske su do poluvremena uspele da preokrenu rezultat, a potom u drugih 30 minuta i da slome našu selekciju.

Deo tima bila je i Čačanka Magdalena Malenović.

—Pre svega ovo je jedno veliko iskustvo za mene. Sam odlazak na prvenstvo je veliki uspeh, kao i plasman u finale. Nasi ciljevi su bili visoki i jednim delom smo ih ispunili. Svako finale je tesko i ne možemo očekivati da ćemo lako pobediti. Sitnice odlučuju pobednika. Smatram da borbenost i želja odlučuju meč. Nažalost, ekipa Švajcarske je pokazala veću želju u pojedinim trenucima i imala manji broj grešaka, što ih je i dovelo do pobede. Svojoj ekipi bih čestitala na plasmanu i radujem se našem sledećem okupljanju — kaže Magdalena Malenović, rukometašica kadetske reprezentacije.

Magdalena je trenutno kod kuće, u Čačku, gde radi na fizičkoj pripremi sa trenerima iz Sportske akademije FitPRO.

— Radim i na nekim tehničkim stvarima vezano za neke nedostatke u samoj igri i te treninge izvodim sa mojom majkom Jelenom Malenović, koja je član pomenute akademije zadužena za individualni rad kad je rukomet u pitanju. Dve godine sam provela u ekipi RTB Bor sa kojom sam igrala Superligu, a od ove sezone ću promeniti klub. U toku su neki dogovori pa ću se uskoro i odlučiti za novu sredinu — kaže Magdalena.

Selektor kadetske reprezentacije, Marko Krstić, se nakon finala osvrnuo na celokupan rad pre i za vreme samog turnira.

Švajcarska je zasluženo slavila, bolji su i kvalitetniji bili u ovom finalu. Devojke su bile sjajne i tokom priprema i prvenstva ali nažalost nismo trijumfovali na kraju. Zahvalnost koordinatoru Živojinu Maksiću i selektoru Ljubomiru Obradoviću koji su bili sa nama od početka kao i RSS-u koji nam je omogućio odlične uslove za rad. Moramo izvući pouke iz ovog finala i nastaviti još više da radimo sa ovom generacijom koja je lepo napredoavala tokom ovog leta.