ostalo

Humanitarni tiket u podne: Predrag Damnjanović tipuje za lečenje Helene Gavran

Glumac na Klasikeru čeka Bajernov prelaz preko Milionera

Humanitarni tiket u podne: Predrag Damnjanović tipuje za lečenje Helene Gavran

Gluma je jedno a opklada u plemenite svrhe nešto posve drugo. Svestan je toga i naš današnji igrač, dramski umetnik Predrag Damnjanović koji neće odigrati ulogu humanitarnog kladioca već je i svim bićem proživeti dajući sve od sebe da pomogne lečenje devojčice Helene Gavran, posredstvom fondacije „Budi human“.

Zato na startu konstatujmo da je Peđa na kvoti 17,85, te da će njegov eventualni dobitak u imenovanu svrhu iznositi 178.500 dinara.  Naravno sve to omogućeno je plemenitošću kompanije MOZZART koja daruje uplatu od 10.000 dinara po plemenitom tiketu, a zahvaljujući kojoj smo do sada već prosledili ukupno 13.546.190 dinara. U tome su nam između ostalih pomogla i tipovanja 42 poznate ličnosti kojima je dobitak bio veći od 100.000 MOZZART dinara. Nadajmo se da će se i Predrag, kao 43. po redu upisati u listu najboljih strelaca lige humanosti u kojoj su svi podjednako naši kladilački šampioni.

Startujemo s mečom BARSELONA – SELTA. Selti se ne piše dobto na Nou Kampu. Da stvar bude totalno nepovoljna po njih postarao se Levante u 12. kolu kada je Barsu ispratio s porazom od 3:1. Barselona je zatim sa Slavijom iz Praga odigrala tek za konačnih 0:0 u Ligi šampiona, pa će Selta koja je izgubila poslednje četiri utakmice biti poligon za lečenje frustracija koje su navukli MesiGrizman i kompanija… Uz sve to, Selta je dužna Barsi još od maja za poraz od 2:0.

“Odigraću prelaz 1-1”, odlučno reče glumac koji je do sada odigrao značajan broj uloga u pozorištima Boško Buha, Bitef teatar i Filharmonija.

On se na drugom paru odlučio za utakmicu BREST – PSŽ. Uistinu solidni Brest može se smatrati ugroženim, budući da PSŽ svakome može da zalupi vrata. To važi naročito ako znamo da je su MbapeDi Marija i Ikardi poprilično rezignirani nakon poraza od Dižona u proteklom kolu. Istina, nakon toga minimalac sa Klub Brižom u Ligi šampiona do izvesne mere je iznivelisao njihove tegobe, pa realno solidni, ali ne i preopasni novajlija u Ligi 1, teško da će moći da stane u kraj PSŽ-ovoj sili, ali i svojoj tremi pred velikanima svetske klase.

Ponavljam prelaz, ovoga puta 2-2“

U Premijer ligi pratimo LESTER i ARSENAL. Tobdžije su zapale u krizu, tačnije u seriju X ishoda. Naime remi sa Gimaraišom u Ligi Evrope, poraz na penale od Arsenala u kup takičenju, te nerešeni ishodi iz utakmica sa Vulverhemptonom i Kristal Palasom kojoj je prethodio minimalni poraz od Šefild Junajteda znak su malaksalosti gostiju. Pošto je Lester neporažen još od oktobarskog meča s Liverpulom, jasno je da Arsenalu neće biti lako u gostima. Uostalom, Lester ih je u aprilu poslednji put dobio sa 3:0.

„Igram GG3+“, prokomentarisao je glumac, koji je ostvario zapaženu ulogu učešćem u zabavnom muzičko-igranom programu „Čađava mehana”.

Sledi bundesligaški derbi, utakmica koja je u fokusu kladilačkog dana, a režiraju je BAJERN i DORTMUND. Obe ekipe dočekuju 101. Klasiker u specifičnom raspoloženju. Domaćinu još uvek odzvanja u glavi posle „petarde“ u Frankfurtu koja je Nika Kovača koštala posla. Bavarci su raspoloženje popravili pobedom nad Olimpijakosom u Ligi šampiona, dok Milioneri mogu da se pohvale da su istim povodom dobili Inter sa 3:2. Sve u svemu, videće se da li je Bajern sposoban da sačuva tradiciju pobeda nad Borusijom na Alijanc Areni koja datira još od 2017.

“Prelaz 1-1”, kratak je komentar našeg gosta.

Na poslednjem paru bavimo se utakmicom NAPOLI – ĐENOVA.  Napoli mora da se vadi, a Đenova je za to idealna, budući da je od poslednjih pet utakmica Serije A dobila jedino meč sa Brešom. Domaći su pred ovaj susret odigrali 1:1 sa Salcburgom u Ligi šampiona, što i nije tako loše, koliko ih rezultati ne služe u Seriji A. Naime, Napoli je u poslednjem kolu poražen od Rome, a sa pet ligaških utakmica u nizu ima još tri remija uz pobedu nad Veronom. Kako bilo, domaćin bi trebalo da ima inicijativu, uz opasku da oba tima u poslednje vreme često igraju GG utakmice.
“Završavam kako sa m i započeo, igrajući prelaz 1-1”, motivisano je prokomentarisao glumac koji se između ostalog bavi i sinhronizacijom popularnih filmova i TV serija.

Inače, Predraga Peđu Damnjanovića  publika pamti i po seriji “Jelena”, filmu “Beogradski fantom”, ali i iz “”Urgentnog centra”. Zaista, spisak njegovih uloga je podugačak, tako da se ne usuđujemo sve da ih nabrajamo ne bi li izbegli izostavljanje neke jako bitne stavke u karijeri dramskog umetnika koja teče još od 2004. godine.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN