ostalo

Humanitarni tiket u podne: Nikola Fržović tipuje za lečenje Janka Tanasijevića

Direktor kragujevačkog Radničkog 1923, čeka patriotskih 1&3+ sa Marakane

Humanitarni tiket u podne: Nikola Fržović tipuje za lečenje Janka Tanasijevića

Nema kraja MOZZART humanosti, kao ni našim htenjima da postignemo više kada su donacije po sredi. Kada smo već na toj liniji, smatrajući plemeniti rad za kompanijsku obavezu, u redove naše akcije pozvali smo Nikolu Fržovića, direktora kragujevačkog Radničkog 1923. Šta valja znati o njemu? Po struci diplomirani ekonomista, duži niz godina je obavljao funkciju generalnog sekretara KMF Ekonomac, najtrofejnijeg futsal kolektiva u Srbiji. Na čelu kluba zamenio je Aleksandra Simovića, koji je krajem decembra podneo ostavku na direktorsku funkciju. Sa nepunih četrdeset godina, Fržović spada među najmlađe direktore u istoriji kluba sa “Čika Dače”. To je ukratko naš nedeljni gost, a kako je tipovao, to se vidi iz priloženog.

Pre nego što krenemo u igru, naglasimo da će potencijalni dobitak od ovog tiketa otići na adresu Janka Tanasijevića, nekadašnjeg košarkaša Radničkog koji se boli za opakim maligniteto. Pomozimo mu da pobedi u najvažnijoj životnoj utakmici.

Prvi par iz arsenala iz arsenala Nikole Fržovića vodi nas na teren EFL kupa Engleske, odnosno utakmice BRENTFORD – VIKOMB. Pre svega, Brentford je namučio Fulam u finalu plej-ofa u Čempionšipu. Mitrovićev tim, morao je da gazi do produžetaka, pa će pobedniku trećeligaškog plej-ofa biti teško. Međutim, Vikomb svakako neće biti spreman na predaju, pa bi mogli da vidimo dobru partiju.

„Igram 3+“, kaže Fržović.

Pređimo na utakmicu ŠPANIJA – UKRAJINA. Konkretno, revolucija i eksperimentisanje. To nas očekuje u dvoboju Španije i Ukrajine na stadionu Alfredo di Stefano u Madridu, u okviru 2. kola Grupe 4 najjače divizije Lige nacija. Biće to tek drugi meč za obe selekcije u 2020. godini, pošto je Furija prethodno odmerila snage sa Nemačkom (1:1), a žuto-plavi dobili Švajcarsku sa 2:1. Dakle, Ukrajinci su poleteli, ali istorijski nikada im se nije dobro pisalo protiv Španaca.

“Kombinujem, X na kraju, ili na poluvremenu”

Sledi meč ŠVAJCARSKA – NEMAČKA. Sajdžije su poražene od Ukrajinaca, što je znak za Pancere da se kao oluja spuste na njih. Ne piše im se dobro, budući da su Nemci spremni da nadoknade što se da nadoknaditi nakon remija sa Španijom. Svakako, Joakim Lev ima keca u rukavu, pa neće prezati da ga iskoristi protiv trenutno prvoplasirane ekipe Lige A, Lige nacija.

„Biće golova, igram 3+“, brzo se odlulučio naš današnji gost, da bi što pre prešao na udarnu partiju dana.

Na utakmici smo SRBIJA – TURSKA. Kako bilo, Rusi su našu selekciju savladali sa 3:1, dok Turci takođe imaju neslavnih 0:1 iz utakmice sa Mađarima. Ipak, pred meč 2. kola Lige nacija na Marakani, tradicija koja ide u korist naših nije nešto na šta računamo. Konkretno, od 11 odigranih međusobnih susreta Turska dobila samo jedan, dok je sedam pripalo našoj reprezentaciji. Turska je podmladila selekciju, vrlo uspešno, jer je kapiten Burak Jilmaz jedini igrač koji ima više od 50 mečeva za državni tim. Orlovi će ovde prosto morati da navale, pa da vidimo šta je Ljubiša Tumbaković preduzeo od utakmice s Rusijom.

“Kombinacija 1&3+“, patriotski će direktor Radničkog 1923, na osnovu koga postoji šansa za uvećenje skora naše akcije kroz koju je do ovog časa prošlo ukupno 15.889.689 doniranih dinara.

Posle svega, popričali smo malo sa Nikolom na temu budućnosti kluba koji vodi. Čisto da se zna, Fržović je vrlo amniciozan, o čemu govore njegove reči na prijemu teškog bremena koje nosi vođenje kluba.

“Na ovu funkciju stupam kao neko ko je sportski radnik već skoro dvadeset godina. Radnički je veliki klub sa bogatom tradicijom, koji teži konstantnom napretku, tako da su naši ciljevi prevashodno vezani za što bolji plasman na tabeli. Moj prethodnik, Aleksandar Simović, podigao je klub na izuzetno visok nivo, a ja ću se potruditi da Radnički u budućnosti bude još veći klub nego što je to danas”, bile su njegove reči nakon preuzimanja kormila Radničkog 1923.

Za kraj, još jedno veliko hvala Nikoli Fržoviću na učešću u “Humanitarnom tiketu u podne”. Pre nego što se pozdravimo, na njemu je tipovanje i za MOZZART svet preko Drine.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Nikola Fržović će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu banjalučkog Dnevnog boravka za decu i omladinu sa autizmom “Deca svetlosti”MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 20,43, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN