rukomet

Ženski rukomet u Čačku

Женски Рукометни клуб „Кошутњак“ из Чачка, основан је 2013.године.

У оквиру клуба  постоје: сениорска екипа, јуниорска екипа, кадеткиње и пионирке. Сениорска екипа члан је Прве лиге „ Запад“.  Руководство и тренери наводе да је циљ годишњег плана и програма рада са сениорском екипом да се путем добре организације, уз помоћ стручних лица, и тренажног процеса допринесе правилном физичком и интелектуалном  развоју девојака, као и њихових индивидуалних способности потребних за формирање квалитетних рукометашица.

Досадшња пракса показује да се  женском рукомету  недовољно поклањала пажња.  Значај популаризације рукомета међу децом,  битна је ради решавања здравствено-хигијенских задатака међу најмлађом популацијом у којој је примећен све већи број телесних и других деформитета.

Очекивани резултати  су освојено прво местоу Првој лиги „Запад“ и пласман у виши ранг такмичења Супер Б лига Србије са сениорском екипом, као и  и у лигама млађих категорија виши степен такмичења.

У оквиру припрема за сезону 2020/21 Женски рукометни клуб “Кошутњак “одиграо је пријатељске мечеве са  ЖРК Јагодина 2, ЖРК “Металац “ а.д. Горњи  Милановац , ЖРК “Металац” Краљево , док ће у суботу 10.10.2020.године, одиграти утакмицу у Чачку са  ЖРК “Алексинац “ из  Алексинца.

Потом ће учествовати на турниру  у Краљеву, где ће пред сам почетак сезоне још једном проверити  своју форму.

Женски рукометни клуб свакодневно врши упис девојчица које желе да играју рукомет.