rukomet

Rukomet se vratio u Čačak

Povodom 10 godina Omladinskog rukomentog kluba „Mladost“ u istoimenoj hali u Čačku odigran je  rukometni turnir  ,,Trofej Mladosti 2021“.  Na takmičenju su učestvale 32 ekipe dečaka iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

-Turnir je prošao u najboljem redu. Organizaciono smo se potrudili da svi sa turnira odu zadovoljni i puni utisaka. Rezultat nam je bio u drugom planu, ali smo zadovolji prikazanom igrom, zalaganjem i požrtvovanjem naših momaka, što pokazuje osvojeno 4.mesto u generaciji momaka rođenih 2008.godine. Ponosan sam na njih na koji način su predstavili klub i grad. Ovo je drugi trofej Mladost 2021. Prvi je bio 2019. godine kada smo imali osam ekipa u jednoj generaciji, a prošle zbog pandemije Covid 19, nismo bili u mogućnosti da organizujemo. Ove godine smo rešili da napravimo ozbiljan iskorak i da to podignemo na višo nivo. Učestvovale su čak 33 ekipe, a nadmetale su se tri generacije. Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Čačku, SC Mladost i balonu Kolos koji su nam pomogli u organizaciji ovog turnira, kaže Stefan Ćurčić,  trener i koordinator ORK „MLADOST“.

Planovi samog kluba, što se tiče prvog tima, ostaju nepromenjeni, borba za sam vrh i učešće na turnirima.

-Završili smo sezonu pobedom nad RK Kruševac 41-22 i posle godinu i po dana igrali u našoj hali. Za mlađe selekcije imamo u planu da idemo na turnire: Summer Cup New Belgrade u Beogradu 25.,26.,27.jun koji je jedan od najjačih turnira u Evropi gde učešće uzimaju pored naših domaćih zvučnih imena popit Partizana, Crvene Zvezde, Vojvodine i inostrane ekipe Veszprem, Pick Szeged, PPD Zagreb, Celje Pivovarna Laško… i međunarodni turnir u Kraljevu koji organizuje RK Sloga 9,10. i 11. jula i razmatramo odlazak na turnir u Bijeljinu 13,14. i 15.avgusta, najavljuje Ćurčić.

Plod uspešnog rada su i pozivi za reprezentaciju Zapadne Srbije za 2006. godište Vuka Ćurčića i Alekse Mosurovića, kao i za 2008.godište Strahinje Radovanovića, Davida Rajaka, Borisa Mosurovića i Mateje Tutunovića koga očekuju sedmodnevne pripreme sa reprezentacijom Srbije 2008.godišta, gde se našao na spisku kod selektora Aleksandra Savića. Priznanje je stiglo i za samog Stefana Ćurčića kome je ukazana velika čast od strane ljudi iz Rukometnog saveza Srbije a kome je povereno selektorsko mesto za generaciju 2008.godišta Zapadne Srbije.

Mini rukomet- konkurencija 12 ekipa

1.RK Bijeljina BiH

2.RK Šamot 65 Aranđelovac

3.RK Novi Beograd

4.RK Sloga Kraljevo

Najbolji golman turnira: Marko Šećević – RK Šamot 65

Najbolji strelac: Lazar Gavrilović – ORK Mladost Čačak

Najbolji igrač MVP: Pavle Kaport RK Bijeljina

2008.godište – konkurencija 11 ekipa

1.RK Šamot 65 Aranđelovac

2.RK Novi Beograd

3.RK Bijeljina BiH

4.ORK Mladost Čačak

Najbolji golman: Mateja Tutunović ORK Mladost Čačak

Najbolji strelac: Strahinja Radovanović ORK Mladost Čačak

Najbolji igrač MVP: Ognjen Đorđević RK Šamot 65

2006.godište: konkurencija 10ekipa

1.RK SLOGA Kraljevo

2.RK Dubočica Leskovac

3.RK Crepaja

4.RK Rudar Kostolac

Najbolji golman turnira: RK Dubočica

Najbolji igrač MVP: RK Dubočica

Najbolji strelac: Mihailo Ostojić RK Sloga Kraljevo