atletika

Posle punih 15 godina u Čačak stigla seniorska medalja sa prvenstva Balkana u atletici

Atletičarka ČAAK-a Ivana Ilić osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu Balkana za seniore koje je proteklog vikenda održano u Smederevu.

Ona je ovo odličje obezbedila osvojivši drugo mesto u trci štavete 4×100 metara. Osim Ivane, Srbiju su predstavljale i Milana Tirnanić, Anja Lukić i Tamara Milutinović. Prvo mesto osvojila je Grčka, a naše sprinterke su u uzbudljivoj borbi za drugu poziciju u završnici uspele da prestignu Rumunke.

Ivana Ilić učesvovala je i na trci na 100 metara i osvojila peto mesto. Prema rečima njenog trenera Dragana Dukanca, ova trka može se svrstati među najkvalitetnije na balkanskim šampionatima ikada u ovoj disciplini.

Na listi prijavljenih čak devet sprinterki je imalo lični rekord ispod 11,50 sekundi, a u kvalifikacijama su nastupile 22 takmičarke. Uprkos činjenici da je još uvek juniorka, Ivana Ilić je zauzela drugo mesto u grupi i ostvarila odličan rezultat 11,57 sekundi, što je bilo dovoljno da direktno uđe u finale.

U velikom finalu Ivana je trčala još brže, ali 11,54 sekundi je bilo dovoljno za peto mesto, a svega 0,05 sekundi ju je delilo od medalje.

Na šampionatu Balkana učesvovalo je 19 reprezentacija.