fudbal

Borac 1926 i FK BIP potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji

U prostorijama SC “Mladost“ danas su predstavnici FK Borac 1926 i FK BIP potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Direktor Omladinske škole FK Borac 1926 i predsednik FK BIP Nenad Stanković potpisali su ugovor kojim je ova saradnja i ozvaničena.

Ugovorom je, pre svega, predviđena razmena fudbalera i trenera. Kako je objašnjeno, to znači da će u budućem periodu frudbaleri Borca 1926 odlaziti na pozajmicu u BIP, kako bi dobijali minute na terenu, i time ujedno svojim kvalitetom rezultatski pomogli klubu sa “Sladare“. Takođe, treneri iz Borca 1926 odlaziće u BIP na usavršavanje.

Borčev direktor omladinske škole je izrazio veliko zadovoljstvo zbog ozvaničene saradnje dva kluba.

– Izuzetno mi je drago što smo potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa FK BIP, sa kojim ćemo sarađivati na nivou omladinske škole. FK Borac 1926 je veliki klub i potrebne su joj filijale širom Zapadne Srbije i nadam se da ćemo u nekom doglednom vremenu, kada se steknu finansijski uslovi, moći i taj projekat da realizujemo. FK BIP je prepoznatljiv klub u radu sa mlađim kategorijama i lociran je veoma blizu našeg stadiona. Imaju izuzetno ambiciozno rukovodstvo koje može da bude dugoročan strateški partner Borca 1926. Izuzetno mi je zadovoljstvo što pored mene sedi legenda čačanskog fudbala Milovan Ćirković, koordinator omladinske škole FK BIP od koga će mladi i talentovani igrači, a takođe i naši treneri naučiti mnogo – rekao je Neško Milovanović.

Pozitivne impresije i optimstičan pogled na ovu saradnju deli i Nenad Stanković.

– Kao velikom navijaču Borca i predsedniku FK BIP izuzetno mi je drago što saradnju sa Borcem 1926 podižemo u obostranom interesu na viši nivo, kao i što podržavamo napore trenutnog rukovodstva Borca da stabilizuje omladinsku školu. Ovo je i naš doprinos stvaranju velikog Borca. Prioritet saradnje biće mlađe kategorije i ulazak svih mlađih kategorija u najviše rangove. Na taj način bi i saradnja sa FK Borac 1926 bila na najvišem mogućem nivou, jer bi kvalitet rada bio visok i igrači koji bi dolazili iz Borac 1926 imali najbolje uslove za trening, rad, razvoj, kasnije i povratak u klub. Moramo ulagati u mlade sportiste i omogućavati im da napreduju kako u životu, tako i u fudbalskim karijerama a prioritet mora biti borba i nastup za prvi tim Borca 1926 – istakao je Stanković.

Legenda čačanskog fudbala Milovan Ćirković naglasio je da mu je velika čast, ali i odgovornost što je deo ovog projekta.

– Svako ko počne da se bavi fudbalom u ovom gradu na bilo koji način, treba da želi da jednog dana bude u seniorskoj ekipi FK Borac 1926. Zadovoljan sam što sam deo ove priče. Prepoznao sam u ovoj grupi ljudi prave vrednosti i siguran sam da čačanski fudbal možemo vratiti na mesto kome pripada. Ciljevi su jasni, prioriteti se znaju, nadam se da su deca voljna da rade i treniraju i željni da jednog dana budu prvotimci FK Borca 1926 – zaključio je Ćirković.