rukomet

Čačanka novi kapiten jednog od najboljih mađarskih klubova

Srpska rukometna reprezentativka, Čačanka Aleksandra Vukajlović, pre desetak meseci zadobila je povredu prednjih ukrštenih ligamenata. Operaciju je izveo najpoznatiji mađarski lekar, u ovoj oblasti, Erdelj Gabor na Kasteli park klinici u Tatabanji.

Srećna okolnost bila je da meniskus nije bio oštećen, pa se očekivao nešto brži oporavak.

– Sve je išlo svojim tokom. Vraćala sam se psihofizički baš kako je trebalo. Oparavak sam odradila u Debrecinu, pa u Erdu, predgrađu Budimpešte. Sadašnji klub Debrecin je godinama visoko kotiran, najčešće na trećoj poziciji, a kapiten je bila naša čuvena reprezentativka Katarina Krpež Šlezak. Sada su meni poverili kapitensku traku – ističe Vukajlovićeva.

Ne dešava se često da inostrana igračica dobije puno poverenje mađarskog kluba.

– Uprava, trener i saigračice su mi ukazali poverenje i čast da predvodim podmlađeni sastav Erda. Trudiću se da poverenje opravdam i povedem tim ka vrhu tabele. Dobar pokazatelj je turnir u Češkoj, gde su učestvovale četiri ekipe, a mi smo zauzele prvo mesto. Raduje podatak da sam izabrana za najbolju rukometašicu turnira i da se pehar našao u mojim rukama. Sve je to dobar znak pred start prvenstva.

Sportisti nakon povrede imaju veći pritisak i strah od povratka na teren.

– Bilo je male zebnje, ali sve se dobro završilo pa sam dodatno opuštena. Izdržala sam bez problema sve napore i duele.

Ništa ne prepuštate slučaju jer ste dodatne testove odradili u Beogradu na VMA.

– Sa lekarom naše reprezentacije, koji ništa ne prepušta sučaju, odradila sam sve što je trebalo da se odradi. Sve je u najboljem redu i potpuno spremna dočekujem početak takmičenja u Mađarskoj. Start je planiran za 12. septembar. Pred nama je sezona u kojoj sa mladim sastavom pre svega moramo da izborimo opstanak. Imamo rukometašice koje se vraćaju nakon povreda, ako se uspešno vrate, tu mislim i na sebe, možemo se nadati boljem plasmanu. Na meni je da radim, borim se i doprinesem što boljem plasmanu tima – zaključuje Aleksandra Vukajlović.

Đ. Mečanin