atletika

Na pragu zimske sezone

Protekla atletska sezona donela je vrhunske rezultate atletičarki Ivani Ilić članici AK „ČAAK“. Ova mlada sprinterka u 2020 godini istrčala je 44 trke  od kojih je čak 26 bilo brže od starih juniorskih nacionalnih rekorda na 60 metara, 100 metara i 200 metara. Pored juniorskih i seniorskih šampionskih titula u Srbiji došla je do srebrne medalje na juniorskom Prvenstvu Evrope na 100 metara kao i četvrtog mesta na 200 metara, a svega 0,03 sekunde delilo je od bronzane medalje na Prvenstvu sveta u Najrobiju. Među najveće uspehe u 2020 godini spada i dvostruko drugo mesto na Ekipnom kupu Evrope za seniore/ke.

Trener Dukanac i Ivana Ilić – najava dobrih seniorskih rezultata

– Sezona za nama krenula je bazičnim pripremama na Zlatiboru u  Ljubišu, poprilično neobičnom destinacijom za vrhunske sprinterske rezultate. Na pripremama smo ostali 24 dana, što je bilo dovoljno da nadmorska visina  ima povoljan uticaj. Zbog predhodnog, pozitivnog iskustva rešili smo da ne menjamo ono što daje dobre rezultate, pa smo se za izvođenje ovogodišnjih bazičnih priprema odlučili za Katiće i planinu Mučanj. Na ovoj planini Ivana će ostati 21 dan u društvu svojih klupskih drugara. Veoma smo zahvalni vlasniku smeštaja „Logos“ Boru Piliću koji nam je pomogao da imamo sve što je neophodno za kvalitetan rad. Posle ovih priprema očekuju nas reprezentativne pripreme krajem decembra i još par trka u dvorani kojim se završava juniorski staž.  Prioriteti u sledećoj sezoni će biti Prvenstvo sveta u dvorani koje se ove godine održava krajem marta u Beogradu i Prvenstvo Evrope koje je ove godine u julu u Minhenu. Oba takmičenja su u seniorskoj konkurenciji, ali se nadam da će Ivana izboriti pravo nastupa na njima uprkos opterećenju koje ima zbog prelaska iz juniorske u seniorsku konkurenciju  – kaže trener Dragan Dukanac.

Trening

Odlična saradnja  Dragana Dukanca, dr. Nikole Čikiriza, Ferenca Kamasija i fizioterapeuta Miodraga Vasića okončala je izuzetnu juniorsku karijeru Ivane Ilić.  Pored Ivaninog tima za uspeh su svakako zaslužni Srpski atletski savez, SC Mladost i Grad Čačak.
Uslovi priprema u Katićima, promenili su se preko noći u zimski ambijent, ali to neće promeniti kvalitet treninga.