ostalo

Humanitarni tiket u podne: Dragana Kosjerina tipuje za Svice u mraku

Lepo lice sporta, uz Rosonere do 1&3+ tipa…

Ona nije kao ma ko drugi sa malog ekrana… Ona je Dragana Kosjerina, prozvana ne bez razloga „lepim licem sporta“ i RTS-a naravno… Pa zašto onda da se na konto profesionalnog iskustva novinarke kojoj je srednje ime sport i Mozzart da se u prenesenom smislu ne opkladi da će njeno današnje tipovanje uz ulog od 10.000 dinara biti neopisivo uzbudljivo. Dragana je odlučila da potencijalni dobitak u iznosu od 78.000 dinara prosledi Inkluzivnom programu „Svici u mraku“.

Zašto baš “Svici u mraku”?

“Bili su u serijalu “Moja dedovina”, a pošto je ovo udruženje potpuno nov koncept inkluzije namenjene deci i osobama s autizmom, odlučila sam da pokušam da ih sve jednim tiketom obradujem”, kaže za Mozzart Sport Dragana Kosjerina.

Svicima se vraćamo nešto kasnije, nakon bet analize mečeva koju započinjemom Draganinim tipom 1&3+, na utakmici MILAN – SPECIJA. Rosoneri atakuju na Inter, pa jasno nemaju ni najmanji razlog da ne zaigraju oštro na sva tri boda protiv Specije koja je na 16. mestu Serije A. To su fakti kada je reč o Milanu koji je u osmini finala Kupa Italije teškom mukom, ba produžetke tukao Đenovu. Specija je poslednji put poražena od Milana sa 1:2.

Tako je igrala Dragana koja je u najranijim danima bila model, pa misica u konkurenciji tinejdžerki. Međutim, srce je našu gošću vuklo ka sportu, zbog čega je smatramo apsolutno kompetetnom za igru ovog tipa, s čim ulazimo u bet analizu susreta AKADEMIKA – RIO AVE. Na ovom paru naša draga gošća igra dvojku, opravdanu veoma lošom pozicijom fenjeraški orijentisanog domaćina. Poslednji meč para Rio Ave je dobio sa 5:1. Takve su predikcije i pred ovaj susret.

Nadalje, Dragana Kosjerina se odlučila za 3+ tip na meču FJORENTINA – ĐENOVA. Čini se da je kec u Firenci možda i sigurica dana. Kako bilo, Đenova je sigurno umorna od natezanja sa Milanom u Kupu Italije, a poslednji meč para, Fjorentina je dobila sa 1:2. Tako stoje stvari, što je Dragana kao što viddite jako lepo iskoristila.

Voditeljka koja svojim osmehom i dovitljivim kometarima dala posebnu notu kvizu „Ja volim Srbiju“, na kraju MOZZART avanture istipovala je kombinaciju 1+I&1+II, na meču SELTIK – HIBERNIJAN… Smatramo da nije pogrešila, jer Seltik na škotskoj tabeli po bodovima debelo šije rivala… Poslednji meč para u decembru večerašnji domaćin dobio je sa 1:2.

Sada je red da javimo novosti koje nam dolaze od “Svitaca u mraku”. Naime, tvorac ove inkluzije u selu Venčani kod Aranđelovca, glumac Mikica Petronijević u subotu 22. januara iz Čačka pokreće humanitarni karavan predstava namenjenih obolelim od autizma. Ideja ovog humanitarnog karavana je da u svim većim gradovima u Srbiji bude izvedena pozorišna predstava “Tezga kao život ili sve je na prodaju”. Ovoga puta karavan će biti u Čačku.

Udruženje “Svici u mraku” uz pomoć Pokreta za decu “Tri plus” ali i veliku podršku Grada Čačka , kao i rukovodstva Doma Kulture Čačak poziva sve zainteresovane da dođu u veliku salu doma kulture 22.01.2022 na predstavu koja počinje u 20 časova.

Usluge budućeg centra će biti besplatne za svu decu i njihove roditelje kao i za i srodna udruženja iz cele Srbije.

Tako je svoje tipove prelomila Dragana koja je svoju novinarsku karijeru započela na TV Sport klub. Po njenim rečima, osim motociklizma koji obožava i toga što navija za Zvezdu, ona drugih niti koje je povezuju za sport na početku karijere nije imala, ali se sama borila, učila, usavršavala i ubrzo postala jedna od najpoznatijih lica sportskih prenosa.

Elem, iako je mnogo naučila o sportu i bila izvrstan sportski novinar, Dragana je dobila ponudu da pređe na medijski javni servis Srbije, odnosno na Radio Televiziju Srbije. Prvo je vodila “Nedeljno popodne”, ali pošto se istakla svojim obrazovanjem, talentom i šarmom, fokusirala se na zabavni program RTS-a. “Jutarnji program” bio je izazov u kome je izablistala u punom formatu, jer kako kaže, uživa u svom poslu, pa joj nije teško da ustaje rano i spremna dočeka početak svake emisije.

Bila je to kratka priča o devojci koja pre svega vodi zdrav život, a voli i rado se vraća rodnom Sarajevu. Ova poslednja informacija jako je bitna, jer će se Dragana na kraju rubrike obratiti MOZZART svetu u Republici Srpskoj.

Umesto rezimea usudićemo se da kažemo da Dragana Kosjerina stavlja tri tačke na priču o voditeljskoj branši RTS-a koja je u televizijskim decenima iznedrila skoro pa sva velika novinarska imena isprva jugoslovenske, a zatim i srpske medijske scene.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Dragana Kosjerina će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Doma za penzionere i starija lica Lukavica – Istočno Sarajevo. MOZZART kvota je dakle ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 100 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN