atletika

Čačanski veterani najbolji na Balkanskom prvenstvu

Proteklog vikenda u Novom Mestu u Sloveniji, održano je dvoransko balkansko Prvenstvo u aletici. Na takmičenju je učestvovalo oko 250 takmičara iz 11 zemalja. U reprezentaciji Srbije čačanski atletičari su imali četiri predstavnika koji su ostvarili odlične rezultate. Osvojili su ukupno 13 medalja u svojim starosnim kategorijama.

Milena Banković

Najboljha srpska veteranka Milena Banković osvojila je zlatne medalje u bacanju kugle i koplja,a srebrne u bacanju diska i skoku u dalj. U bacanju koplja hitcem od 23,70m popravila je i balkanski rekord.

Dragan Luković osvojio je zlatnu medalju u bacanju koplja,a srebrne u bacanju diska i kugle. Mirjana Vulićević osvojila je srebrnu medalju u bacanju koplja,a bronzanu u bacanju kugle.

Milorad Strizović, Prvenstvo Balkana 4 medalje

Milorad Strizović osvojio je srebrne medalje u štafeti i bacanju diska , a bronzane u bacanju kugle i koplja.

Reprezentacija Srbije druga je po broju osvojenih medalja iza Slovenije, a čačanski atletičari bili su najuspešniji u našoj reprezentaciji.

Čačanski veterani

– Prezadovoljni smo postignutim rezultatima i kako je sezona na početku očekujemo još dobrih rezultata na proleće i jesen na prvenstvima na otvorenom. Vrhunac sezone očekujemo u septembru u Grčkoj na Balkanijadi. Pre toga održaće se i održavno prvenstvo, a početkom maja i otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Za iduću sezonu već planiramo da se naši najuspešniji takmičari oprobaju i na evropskim i svetskim prvenstvima, jer rezultati koje postižu visoko su kotirani i na svetskim tablicama – rekao nam je trener čačanskih veterana Dragan Savković.