odbojka

Odbojka: Revanš meč

U sali obrazovne ustanove „1. novembar“, odigran je revanš meč finala plej-ofa Zapadne Srbije za odbojkašice, izmedju pionirki čačanskih klubova ŽOK Sloboda S i ŽOK Borac. Fantastičan meč u prepunoj salia, a pobeda je pripala domaćinu – ekipi Sloboda S, rezultatom 3:2 u setovima.

U prvom setu vođena je prava borba kakvu vidjamo na Superligaškim terenima, a prvi set je pripao ekipi Borca rezultatom 27:25. Drugi set su otvorile bolje takođe igračice Borca i rešile i taj set u svoju korist.

Mladi trener Jovan Kojović uspeo je da svoje igračice motiviše i da treći set krenu dosta sigurnije. Treći set dobija ekipa Slobode ubedljivo sa 25:13 i vraća utskmicu u neizvesnu završnicu, jer je prvi meč dobila ekipa Slobode rezultatom 3:1. Četvrti kao i odlučujuci peti set dobijaju igračice Slobode i tako potvrdjuju pobedu.

Večerašnjom pobedom ekipa ŽOK Sloboda S se plasirala na završni turnir za prvaka Srbije, na kome će učestvovati 12 najboljih ekipa iz cele Srbije. Fantastičan rad  svih trenera iz ŽOK Sloboda dao je na kraju sjajne rezultate, jer se ova zaista talentovana generacija plasirala i na finale Državnog prvenstva Sportskih igara mladih.

Treba pomenuti i zaista sjajnu atmosferu koju su priredili navijači obe ekipe. Ekipi Borca sve čestitke na fer, borbenoj i korektnoj utakmici, a ekipi Slobode sve čestitke i sreću na završnom turniru, u nadi da će napraviti što bolji rezultat.

Ove mlade sportiskinje su još jednom pokazale da je Čačak grad sporta i odbojke, i da bi ljudi iz lokalne samouprave trebali još više da pomažu i ulažu u žensku odbojku.