odbojka

U narednih nekoliko dana Čačak centar odbojke u Srbiji

Čačak će od danas dana biti svojevrsni centar odbojke u Srbiji, pošto će u gradu na Moravi biti održani Vaskršnji turnir za mlađe kategorije, a potom i kvalifikacioni turnir za plasman Prvu odbojkašku ligu.

Najpre će 22. i 23. aprila, u organizaciji OK Borac i SC “Mladost“, biti održan tradicionalni Vaskršnji turnir, na kome učestvuje oko 40 ekipa iz cele Srbije. Sama imena učesnika, Crvena zvezda, Ub, TENT, Železničar, Srem, Novi Sad… govore o kvalitetu turnira. Pored njih tu su i skoro svi prvaci svojih regiona u mlađim kategorijama, koji ovaj turnir koriste kao pripreme za finalne turnire koji koji te klubove čekaju u maju.

Turnir se održava u tri kategorije (pretpionirke, pionirke i kadetkinje), a mečevi će se igrati na tri lokacije – u halama “Mladost“, OŠ “Preljina“ i OŠ “Sveti Sava“.

Nakon ovog izuzetno jakog turnira OK Borac je i domaćin kvalifikacija za Prvu ligu, gde će u borbi sa prvacima Druga liga Centar (Lazarevac), Sever (Volley Stars iz Sombora) i Istok (Desetka iz Niša) pokušati da izbori plasman u Prvu ligu. Mečevi se igraju u hali “Mladost“ u sledećim terminima:

25.april:
17:00 – Volley Stars – Desetka
19:00 – Borac – Lazarevac

26.april
17:00 – Borac – Volley Stars
19:00 – Lazarevac – Desetka

27.april
10:00 – Lazarevac – Volley Stars
12:00 – Borac – Desetka

– Pozivamo sve ljubitelje odbojke i prijatelje kluba da prisustvuju ovom petodnevnom prazniku odbojke u Čačku i vide dosta budućih reprezentativki na Vakršnjem turniru, a isto tako pomogmu našem klubu da proba da se plasira u Prvu ligu na predstojećim kvalifikacijama. Poseban poziv i vernim navijačima koji su bili uz nas cele sezone na svim utakmicama, kao veoma bitan faktor za ovu, još jednu odličnu sezonu. Veliko hvala gradu Čačku, SC “Mladost“ i svim prijateljima kluba bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće organizovati na ovakvom nivou – navode organizatori iz OK Borac.