kosarka

Branko Jorović pred novim trenerskim angažmanom u KLS

Posle igračke karijere duge 16 godina, Branko Jorović je trenersku otpočeo 2017. godine. Radio je najpre kao asistent u ekipi Bosne. Predvodio je samostalno potom rumunsku Politehniku, Železničar iz Čačka i Arilje, a kako Mozzart Sport saznaje karijeru bi trebalo da nastavi na klupi Kolubare.

Košarkaši ekipe iz Lazarevca su sezonu za nama okočali tik iznad opasne zone u Košarkaškoj ligi Srbije, što znači da će biti njen član i u narednoj takmičarskoj godini. Predvodio ju je Stevan Mijović sa klupe, ali kako stvari stoje ubuduće će za kormilom tima biti bivši srpski reprezentativac.

Jorović je prve košarkaške korake kao profesionalac napravio u redovima čačanskog Borca. U periodu od 2003. do 2006. igrao je za FMP sa kojim je osvojio dve titule u Jadranskoj ligi i Kup Radivoja Koraća.

U januaru 2007. godine je potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, ali zbog povrede nije odigrao nijednu utakmicu, pa je u decembru podneo zahtev za raskid ugovora. Obreo se potom u inostranstvu, branio boje Olimpijasa iz Patre, da bi se vratio u domovinu i jednu sezonu proveo u dresu Svislajona. Usledio je povratak u rodni grad i redove Borca, da bi 2010. godine imao novi izlet van granica Srbije – sezonu je proveo u grčkoj Kavali. Nastupao je potom za Braunšvajg, pre nego što je 2012. godine potpisao za Igokeu.

Sa timom iz Laktaša tri puta je bio šampion Bosne i Hercegovine, dva puta je osvojio i Kup. Ponovo je potom igrao za Borac, da bi patike o klin okačio posle perioda koji je proveo u dresu rumunskog Kluža i teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena.

Od 2017. godine je u trenerskim vodama, a sada bi trebalo da se okuša i u KLS sa ekipom Kolubare iz Lazarevca.