fudbal

Čačanin se vraća u Zvezdu

Aleksandar Pešić je već upisao povratnički debi za Crvenu zvezdu, a uskoro će i Nemanja Milunović.

Po saznanjima Mozzart Sporta, iskusni štoper dogovorio je raskid saradnje sa Alanjom, u sredu će od turskog kluba dobiti potrebnu dokumentaciju i odmah potom se ukrcati na let za Beograd. Već danas mogao bi da stavi paraf na novi ugovor sa crveno-belima. Očekuje se da saradnja bude na dve godine, uz mogućnost produžetka na još jednu.

Visoki Čačanin je otišao iz Zvezde prošlog leta, s Turcima je potpisao dvogodišnju saradnju, međutim, finansijski problemi uticali su da ona bude ranije okončana. Takvu priliku nisu želeli da propuste u Ljutice Bogdana.

Pokušavala je Zvezda mesecima da zadrži Milunovića i ubedi ga da pristane na produžetak ugovora, ali je on tada izabrao opciju odlaska u inostranstvo.

Bitna stvar je da dobro poznaje trenera Dejana Stankovića i većinu igrača, tako da mu neće trebati vreme za uigravanje. Možda prve minute upiše već 3. avgusta kada crveno-beli startuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Pjunika.

Tokom svog prethodnog mandata u Crvenoj zvezdi, započetog januara 2019. kada je stigao iz BATE Borisova, Nemanja Milunović je odigrao 87 utakmica i dao 10 golova, uz dve asistencije. Osvojio je sa crveno-belima tri titule i jedan kup.

Njegov povratak nagoveštava i odlazak Strahinje Erakovića u Zenit. Očekuje se da to bude po završetku kvalifikacija.