ostalo

HUMANITARNI TIKET U PODNE: MARKO ĐORĐEVIĆ tipuje za humanitarnu organizaciju “Srbi za Srbe” koju i sam pomaže

Profesor na Berkliju i bubnjar benda “Trio Sveti” očekuje plemeniti dobitak od 102.100 dinara!

Tokom ove sedmice Mozzartovi učesnici u Humanitarnom tiketu u podne, bili su, a i biće, najveći i najpoznatiji muzičari! Krenuli smo sa Matijom Dedićem, potom, današnjim gostom Markom Đorđevićem, a nedelju ćemo zaključiti učešćem još jednog čoveka sa Berklija i profesora na akademiji u Novom Sadu, Vasila Hadžimanova. Prava je zabluda da umetnici ovog kalibra nemaju vremena ili ne poznaju sport. Prvo je Matija Dedić, za naš portal, kazao da je igrao košarku i pokazao zavidno košarkaško znanje. Danas nam o svojim sportskim afinitetima govori Marko Đorđević, a u nedelju će i o sportu pričati osnivač VHB –a.

Šta reći o Marku Đorđeviću? Da je profesor na jednom od najpoznatijih muzičkih koledža na svetu Berkli iz Bostona. Da svira širom sveta, da nas je svojim, malo je reći, bravurama oduševio na ovogodišnjem Karuselu, a o svom sportskom angažmanu ističe: “Bio sam golman na najvišem amaterskom nivou. Branio sam za ‘Bele orlove’ iz Nju Džerzija pošto živim u Njujorku. Inače, počeo sam u Poletu sa Dorćola, ali sam okačio rukavice ‘o klin’ i kako sam prestao da treniram odustao sam od praćenja fudbala, što mi neće biti prepreka da sastavim dobrotvorni listić”, kaže Đorđević.

Verujemo da je za Vaš posao bubnjara potrebna veća fizička aktivnost.

“Čovek se bolje oseća ukoliko nešto trenira. Međutim, ima bubnjara koji se jedva popnu uz deset stepenika, ali savršeno sviraju. Ako je tehnika dobra, fizička sprema nije presudna. Da bi se bolje osećao bavim se sportom”.

Verovatno ste nekog spotistu voleli više od drugih.

“Kao golmanu za mene je neprevaziđen Peter Šmajhel. Koliko god da ima dobrih golmana do danas mi je broj jedan Šmajhel. Od klubova navijam za Zvezdu mada ne kao nekada. Realno, manje mi znači taj navijački deo”, podvlačivirtuoz na bubnjevima i startuje sadobrotvornim tipovanjem.

U 18:55 u Mozzartbet Super ligi NOVI  PAZAR dočekuje PARTIZAN. Pazarci već imaju tri poraza, ali ni Beograđani nisu baš oduševili, trijumf i dva remija. Već je disharmonija zavladala u Humskoj. Javor je dobio Novi Pazar sa 2:1, a Partizan je sa TSC – om odigrao bez golova. Na poslednja tri okršaja crno – beli su slavili, dva puta sa 4:1.

“KI 2”.

Na kraju tipovanja vraćamo se Mozzartbet Super ligi, ali pre toga duel koji startuje u19:00 sati, ODENZE – MIDTJILEND. Oba tima imaju loš učinak, bez pobede. Gostima izostaju trojica igrača, ali su bili uspešniji na tri međusobna duela, pobeda i dva remija. Odenze je svoju poslednju utakmicu odigrao 2:2, a rival je slavio nad Kipranima.

“KMB I1-3&II1-3”.

Istu igru vituoz je primenio na narednoj utakmici, ST. ŽIL – ŠARLROA. Gosti su startovali pobedom od 3:1 dok su domaći izvukli bod. Poslednja dva međusobna duela dobio je Rojal Union SG, uz gol razliku od 7:0. Gotima nedostaju dvojica igrača.

“KMB I1-3&II1-3”.

Kod komšija DINAMO Zagreb dočekuje ISTRU 1961. Modri nastupaju sa pozicije lidera, a Istra kao fenjeraš. Na poslednjih pet međusobnih duela četiri puta dobio je Dinamo dok je jedan meč okončan bez pbednika.

“PK 1-1”.

Iz Hrvatske prestonice vraćamo se u srpski glavni grad, CRVENA ZVEZDA – RADNIK SURDULICA. Zvezdaima maksimalan učinak i gol razliku 11:1. Radnik ima samo bod. Čak osam puta slavili su Beograđani pa je dobio Radnik i poslednji meč je okončan podelom bodova.

 

“1UG 2+”.

Marko Đorđević očekuje plemeniti dobitak od 102.100 dinara koje usmerava za humanitarnu organizaciju “Srbi za Srbe”. Takođe, govori nam o svojoj utakmici koja se urezala u sećanje.

“Igrali smo finale regionalne lige koja obuhvata tri države Njujork, Nju Džersi i Konektikat. Rivali su bili Portugalci, a igralo se na Džajants stadionu, ali ne kao predigra nekom važnom meču već posle Red Bul Njujorka. Kapacitet stadiona bio je oko 70.000 gledalaca, a nas je gledalo oko 2.000 ljudi što pomalo deluje sablazno. Ipak, za mene je to bio veliki broj kada je fudbal u pitanju, a svirao sam pred mnogo više posetilaca”.

Izgubili ste sa 1:0 i to nakon penala.

“Kao muzičar sam mnogo skromniji, ali kao golman ću biti neskroman. Da nije bilo mene izgubili bismo sa 5:0. Njihov golman je izvodio jedanaesterac, rekli su mi čekaj, nisam ni krenuo sa linije, a već sam primio gol. Nakon toga i ne pratim organizovane sportske događaje, ali bavim se svojim treninzima”, konstatovao je Marko Đorđević, a naša preporuka je obavezno gledajte i slušajte virtuoze iz benda “Trio Sveti”. I opet veliku zahvalnost dugujemo Dulu Darijeviću i njegovom viteštvu. Naredna dva ponedeljka nikako ne preskačite jer vas očekuju “Klavirsko nebo” i izložba fotografija Aleksandra Alempijevića.

Pošto što su postali “prolazni” dobrotvorni listići pevača Baneta Mojićevića, glumca Marka GveraDamira Mikeca, Inspektora Blaže, Nikole KalinićaVukašina Vula Mandića, Milorada Popovića Vedran Borovčanin je postao dobitnik, 327. u nizu. Trenutno, ukupna MOZZAROVA donirana suma u Humanitarnom tiketu u podne iznosi 25.323.458 dinara.

Kada je Mozzartov humanitarni rad u pitanju učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Takođe, bili smo, a i trenutno smo, sponzori KK Borac, potom FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FK OFK Beograda. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, RSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan, Mozzartbet Super lige Srbije…

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima, a u akciji “Sto terena za jednu igru”, pomažemo UDUS, obnovili smo preko 90 košarkaških igrališta. Jedan od poslednjih terena, 91. po redu, kod Arene, poneo je ime velikog Dušana Dude Ivkovića. Nedavno je Mozzart otvorio novi teren (92.) u Kraljevu. Dobio je ime po Vasiliju Vasi Miciću!

Podsećamo na MOZZART – ove dobrotvorne kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000 dinara. To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović,Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija ĐorđevićZoran Njeguš, Milan ZelenPredrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Inspektor Blaža, Maja Zmaja Stojanović, Nikola Kalinić, Milorad PopovićVedran Borovčanin i Vukašin Vule Mandić.

MOZZART – ov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih i retkih bolesti – ZVONČICA. Interesantno, za ZVONČICU je “prošao” drugi rekordni dobitak u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne od 726.200dinara.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u RS. Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženju Roma Otaharin, Bijeljina. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra konačnim ukoliko je utakmica odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

Piše: Đurđe MEČANIN/ Mloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com