ostalo

Branko Ljujić: Pored teniskih nadmetanja trudimo se da naši gosti iz Slovenije upoznaju Srbiju

Po 41. put družili su se teniski veterani Ljubljane i Čačka. Nastavili su Slovenci i Srbi da igraju teniske mečeve, a prvo okupljanje održano je još u avgustu 1999. godine, sa pauzom za vreme epidemije Covida – 19. U maju ove godine, u Portorožu, dogodilo se novo prijateljsko nadmetanje.

„Praktikujemo da se okupljamo dva puta godišnje, krajem maja u Sloveniji, a početkom septembra u Srbiji. Sada je turnir održan u Gornjem Milanovcu, a igrali smo na Paliću, Zlatiboru, u Vrnjačkoj Banji, Čačku, Vršcu…Kroz sportska druženja, igranje teniskih mečeva, trudimo se i da naši gosti upoznaju Srbiju. Većina njih je, što organizovano, što samostalno, posećivala našu zemlju pa je u planu izdavanje skromne knjige. Kroz knjigu, o našim druženjima, igranju tenisa i trećem poluvremenu, koji je omiljeni deo igre nas veterana, čitaoci bi bili upoznati sa podatkom da je preko dve hiljade ljudi učestvovalo u nadmetanjima tokom dve decenije“, ističe jedan od inicijatora turnira i domaćina u Srbiji odnosno Čačku Branko Ljujić vlasnik poznate firme Inter Bela.

 

Čačani Branka Ljujića prepoznaju kao košarkaša, tenisera, ali i sportskog radnika koji je vodio ŽKK “Gradac” u najsvetlijim trenucima tog kluba. Na jutarnjoj kafici, pred put, našli smo Ljuja sa gostima.

„Sada su iz Slovenije došli Žare, Vlado, Jani, Katka, Pavle, koji ima 82. godine i koji je legenda naših okupljanja, potom, Lino, Mile, Klot, Miloš, Bruno i Peter. Ispred domaćina, na svim terenima, nadmetali su se Coko, Pop, Iko, Slavko, Slobo, Radmilac, Aco Guja, Janjo, Bekčo i Branko. Rezultat je nekima u prvom, a nekima u drugom planu. ‚Izlobirali‚ smo da sada pobedi Čačak sa 6:4. Mislim da je ukupan skor 27:14 za Sloveniju“, zaključuje jedan od teniskih veterana Branko Ljujić koji sledeće druženje najavljuje za maj naredne godine u Sloveniji.