kosarka

Iskusni centar posle pet godina ponovo u Borcu

KK Borac Mozzart nastavio je da sklapa roster za novu sezonu u AdmiralBet ABA ligi, koja se neumitno bliži. Novo ime u crveno-belom dresu jeste Milan Milovanović (31, 206) košarkaš bogatog iskustva, rodom iz Niša, koji je potpisao ugovor sa klubom na polusezonu, uz opciju produžetka saradnje.

Reč je o košarkašu koji je u svojoj karijeri već jednom nosio dres čačanskog tima. Naime, on je od marta 2017. godine, pa narednih nekoliko meseci branio boje KK Borac Mozzart, i to veoma uspešno. A svi u klubu veruju da će tako biti i ovog puta.

Inače, Milan Milovanović je svoju karijeru započeo u mlađim kategorijama niškog Ergonoma. Što se tiče prvih seniorskih minuta, iste je zabeležio u dresu FMP-a. Usledili su angažmani u Radničkom FMP, Crvenoj zvezdi, Vojvodini, Mega Vizuri, Balkanu iz Botevgrada, Konstantinu, Finiks Galati, Prijevidzi, onda u Borcu iz Čačka, zatim u Starogradu iz Gdanjska, Trefl Sopotu, Anvilu, Legiji iz Varšave, Krki i na kraju Danenu.

Što se tiče klupskih uspeha, novi igrač KK Borac Mozzart je 2013. godine sa Crvenom zvezdom osvojio Kup Radivoja Koraća. Zatim, sa Anvilom je 2019. godine osvojio Superkup Poljske, a 2021. godine Kup Slovenije sa Krkom iz Novog Mesta.

Nije loše pomenuti da je sa Milanom Milovanovićem KK Borac Mozzart sklopio desetu saradnju ovog leta. Pre njega, ugovore sa klubom su potpisali Aleksa NovakovićMarko RadonjićĐorđe V. ĆurčićNemanja TodorovićRadovan ĐokovićHanter HejlUroš ČarapićMiloš Glišić Nikola Kočović.