kosarka

Čačak 94 nakon produžetka pao u Kraljevu

KK Čačak 94 Qunatox večeras je odigrao svoju premijernu utakmicu u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. Na parketu nove hale sportova ,,Ibar“ dočekan je od strane domaće Sloge. Posle 45 minuta silne borbe, pobedu je na svoj konto upisao sastav iz Kraljeva, a rezultat je glasio 104:97 (28:19; 20:22; 20:19; 19:27; 17:10).

Prvi kvartal protekao je u odmeravanju snaga među timovima. Istina, domaćin je imao inicijativu, pa je mahom vodio, ali razlika nije bila znatna, tako da su gosti bili u igri. Ipak, pred sam kraj deonice Sloga je dodala gas, pa je došla do prednosti od devet poena (28:19), što je bilo najveće vođstvo jednog tima do tog momenta.

Domaćin je u dobrom ritmu nastavio i početkom drugog dela utakmice. Štaviše, serijom 6:0 došao je i do prve dvocifrene prednosti (34:19). Tek posle nekog vremena regovao je i Čačak 94, pa mu je pošlo za rukom da prekine nalet rivala. Međutim, Sloga se nije dala poremetiti, već je nastavila da igra prema zacrtanom planu. Ipak, posle nekog vremena i Čačak 94 se probudio, pa je uspeo da veže nekoliko dobrih napada, zahvaljujući kojima je uspeo da ozbiljno ugrozi protivnika (39:33). Do odlaska na veliki odmor Sloga je nekako uspela da zaustavi juriš Čačana, pa je u svlačionicu otišla sa plus sedam (48:41).

Pauza od 15 minuta više je pogodovala Čačanima, koji su početkom trećeg kvartala vezali nekoliko poena, pa su ozbiljno prišli domaćinu (54:52). Doduše, Sloga je u narednom periodu nekako odolevala napadima rivala, koji su bili sve jači. Međutim, pred kraj deonice Kraljevčani su se stabilizovali, pa su uspeli da odbiju napade protivnika. Štaviše, došli su do pristojne prednosti od osam poena (68:60).

Odsudni deo igre Čačak 94 je zaigrao na sve ili ništa. Doduše, drugu opciju nije ni imao, jer je bio u zaostatku u odnosu na protivnički tabor. Posle nekog vremena, uspeo je da priđe Slogi na svega tri poena deficita (79:76), tako da je bio na korak od svog primarnog cilja. Ali taman kada se učinilo da može doći do potpunog preokreta, Sloga je nekako odolela, pa je uspela da sačuva prednost. A vremena je bilo sve manje, tako da je i to bio otežavajući faktor za Čačane. Međutim, oni nisu odustali, pa su volšebno došli na svega minus jedan (84:83). Do kraja meča je bilo nešto više od minuta, tako da je na pomolu bila drama. Da još više duel začini, postarao se gostujući sastav, koji je u ubrzo poveo (85:87), čemu je malo ko mogao da se nada. Sloga je u nastavku, poravnala rezultat, a Čačak 94 je imao dovoljno vremena da stavi tačku na okršaj. Ali nije iskoristio poslednji napad, pa je meč otišao u produžetak.

Dodatno vreme bolje je krenula Sloga, koja je uspela prva da dođe do vođstva. Na redu je bio Čačak 94 da odreaguje. Nije prošlo dugo, a gosti su poentirali, pa je sve krenulo ispočetka. Čak je gostujući tim i poveo (94:95), što je bio podvig vredan hvale. U narednom periodu usledio je niz slobodnih bacanja na obe strane terena. A u tom nadmetanju više sreće je imao domaći tim, koji je na jedvite jade odbranio svoj teren i tako došao do prve pobede u sezoni.

KK Sloga: Džad, Paunović, Petrović, Savić, Matović, Nikolić, Andervud, Čekić, Bojanić, Simeunović, Stamenić.

KK Čačak 94 Quantox: Radovanović, Popović, Đ. V. Ćurčić, Pilčević, Andrić, Tresač, Paunović, Đ. M. Ćurčić, Majstorović, Dimić, Pantić, Gugović.

Tekst: Nikola Minović