kosarka

Čačak 94 poražen kraj Morave od Spartaka!

Runda broj 19 AdmiralBet Košarkaške lige Srbije jeste vreme za drugi ovosezonski duel između Čačak 94 Quantox Spartak Office Shoes. Ovog puta, meč je igran na parketu Dvorane kraj Morave, a kao pobednik je iz utakmice izašao gostujući tim, koji je slavio skorom 79:85 (22:25; 20:17; 20:17; 17:26).

Utakmica je počela u ujednačenom ritmu. Timovi su se iz napada u napad smenjivali u vođstvu, tako da niko nije bio u prilici da nametne protivniku svoj ritam, već je sve bilo prilično ravnopravno. Istina, polovinom deonice Čačak 94 je došao do plus pet (12:7), ali je vrlo brzo Spartak to anulirao, pa je sve krenulo ispočetka. A čak su gosti i preokrenuli skor, koji su uspeli da očuvaju. Utom je došao i kraj prve deonice.

Start drugog kvartala je bolje počeo domaćin, koji je uspeo da načini mini-seriju 4:0. Posle više od tri minuta, gotovo četiri bez koša, Spartak je prekinuo prazan hod, pa je ponovo preuzeo vođstvo. Baš kao u prvoj četvrtini, i ovog puta je na snagu nastupilo egal stanje. Sastavi su se naizmenično smenjivali u cepanju mrežice, tako da nije došlo do neke promene. A ravnopravan odnos snaga ostao je do odlaska na veliki odmor.

Drugo poluvreme počelo je prilično neefikasno. Srećom, posle dva minuta takve košarke sve se vrtoglavo promenilo, jer su igrači oba tima ,,proradili”. Čačak 94 je imao znatno veću inicijativu, pa je došao do plus 10 (59:49), što je bilo najveće vođstvo koje je jedan tim posedovao na svom kontu. Spartak je pokazao kakvu-takvu reakciju, ali ista nije bila dovoljna da se potpuno ugrozi domaćin.

Dobru igru sa kraja treće Spartak je nastavio početkom četvrte četvrtine, pa je uspeo da priđe domaćinu na samo poen zaostatka (62:61). Čačak 94 je uložio silan napor kako bi zaustavio rivala. Nekoliko minuta je uspevao da ga drži na rastojanju, ali ne zadugo. U 35. minutu gosti su čak poveli (69:73), tako da je utakmica ušla u sasvim drugu fazu. Došao je red na Čačane da ,,jure” rezultat. Vremena je bilo sve manje, tako da je Čačak 94 morao pod hitno nešto da uradi. Međutim, Spartak nije želeo da ispusti priliku, pa je čak i povećao svoju prednost (71:79). Na kraju, taj period se pokazao kao ključan za ishod meča, koji je rešen u korist gostiju.

Čačak 94 Quantox: Radovanović, Ćurčić 3, Popović 7, Pilčević 5, Pulijam 11, Tresač 14, Majstorović 10, Pantić 12, Danijels 5, Dumić 12, Gugović, Nedeljković.

Spartak Office Shoes: Burda, Terens 25, Jugović 14, Ilkić 5, Prlja 9, Dodić 3, Milisavljević 17, Gazibegović, Bojić 2, Aleksandar, Sokolović 5, Barna 5.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Sava Gucunski