kosarka

Mijatović: Moramo da ispratimo individualni kvalitet igrača Igokee

Ekipa Borca danas u 17 sati u Hali kraj Morave dočekuje Igokeu u okviru 16. kola ABA lige.

Gosti iz Laktaša nalaze se na dvanaestom mestu na tabeli, ali prema mišljenju trenera Borca Dejana Mijatovića, to nije realan plasman.

– U Čačak dolazi Igokea, ekipa koja je projektovana za sam vrh. Neugodne povrede, odlasci igrača, turbulencija igranja na dva fronta, doveli su do toga da Igokea ne bude na mestu koje je zadovoljava. To nije realan odnos snaga, jer Igokea ima ekipu barem za plej-of. Promena trenera i dolazak Jovanovića sigurno će doneti reakciju igrača. Verujem da ćemo protiv sebe imati energičan i fokusiran tim, željan da pobedi. Roster Igokee je tokom sezone pojačan Milosavljevićem i Nerandžićem, koji su doneli dodatan kvalitet – izjavio je šef struke Borca Mozzart za klupski sajt.

On naglašava da njegov tim mora da odigra meč na najvišem nivou ukoliko želi da dođe do pobede.

– Moramo da ispratimo individualni kvalitet košarkaša Igokee. Odbrana mora biti čvrsta, biće potrebno puno da trčimo i sprečimo igru u tranziciji. S druge strane, moramo biti pametni i odgovorni u napadu, jer samo tako možemo da pobedimo. Momci su odlično radili ove nedelje, tako da je to zalog za dalje. Zadovoljan sam njihovim pristupom. Najvažnije je da pokažemo karakter i da ne odustanemo svih 40 minuta – kaže Mijatović.

Čačani će i u ovom kolu biti lišeni pomoći nekolicine košarkaša, a svakako je najveći hendikep neigranje Alekse Novakovića.

– Polako uspevamo da saniramo povrede. Kočović se vratio i ušao u trenažni proces, tako da se nadam da ćemo ga imati u narednom periodu. Imao je veliki peh da su se povrede nadovezale. Gagić ima problem sa kolenom, ali se nadam da će to biti sanirano do utakmice. Boldvin je imao temperaturu, ali verujem da će biti u rosteru. Novaković je počeo polako da trenira, ali nije još potpuno spreman – zaključio je Dejan Mijatović.