fudbal

Ozbiljno pojačani Borac 1926 napada plasman u Prvu ligu Srbije

Nakon dvomesečne pauze fudbaleri Borca 1926 započeli su pripreme za prolećni deo sezone u Srpskoj ligi – grupa Zapad.

Trener Darko Rakočević na treninzima ima 20 fudbalera. On je istakao da će se njegova ekipa boriti za plasman u viši rang.

– Samo smo tri boda iza Smedereva, to nije mnogo. Drugi deo prvenstva je uvek teži od prvog, tako da očekujem teže i neizvesnije utakmice. Za razliku od prvog dela prvenstva, gde smo sve rešavali u hodu, danas imamo dvadesetak igrača koji su tu od samog starta, što je veoma važno za nesmetan rad. Okosnica tima iz jesenjeg dela sezone je ostala, doveli smo četvoricu novih fudbalera, a verujem da će stići još jedan ili dvojica koji će pokriti pozicije gde smo u problemima. Najvažnije je da i dalje budemo u konkurenciji za prvo mesto – naveo je Rakočević.

Sportski direktor Borca 1926 Vladimir Stanisavljević naglasio je da su ciljevi nepromenjeni, a to je napad na plasman u Prvu ligu Srbije.

– Poslednjih godinu danas smo prilično stabilni zahvaljujući gradu i ljudima koji vode grad. Prepoznali su da smo, pored mnogih teških momenata, zaslužili da dođemo do momenta da lakše funkcionišemo i radimo. Pred sobom imamo zacrtan cilj, za sada je samo jedan igrač zvanično napustio klub, to je Miloš Janković. Doveli smo iskusnog Dejana Đenića, dugogodišnjeg kapitena Radničkog iz Kragujevca Steva Kovačevića, na pozajmicu je došao Slavoljub Đokić iz Inđije, kao i Vladimir Stevlić, najbolji strelac Poleta iz Ljubića. Mislim da će nam ta četiri fudbalera dosta toga doneti. Još neke pozicije su deficitarne, prelazni rok je u toku i moguće su nove promene u igračkom kadru – rekao je Stanisavljević.

Tokom pripremnog perioda Borac 1926 će odigrati šest kontrolnih utakmica. Drugi deo prvenstva počinje 4. marta.