kosarka

Mijatović: Nemamo izbora, idemo na pobedu protiv Mege

 Dejan Mijatović preuzeo je kormilo Borca protiv ekipe Mege 3. decembra 2022. godine. Tada su Čačani doživeli poraz u Beogradu rezultatom 86:74. Da li je došlo vreme za naplatu dugova.

Mijatovićevi izabranici odmeriće snage sa beogradskom ekipom koja je u velikom uzletu i u veoma dobroj formi, budući da su u proteklih osam kola doživeli samo jedan poraz, i to od Partizana.

Bez obzira na kvalitet i formu protivnika, Borcu je pobeda jedina opcija jer ih jedino takav ishod drži u koliko-toliko povoljnoj poziciji u borbi za opstanak.

– Mega je ekipa u poslednjih gotovo dva meseca ima poraze samo od Partizana u ABA ligi i Crvene zvezde u finalu Kupa. Nalazi se u velikoj seriji pobeda i ima puno samopouzdanja. Mega je prebrinula probleme oko opstanka u ligi i sad se bori za plasman među najboljih osam ekipa. Ima tim koji je dobro selektiran, ima mnogo mladih igrača, kao i nekoliko iskusnih, a svi oni su izuzetne atlete.Igraju brzo u tranziciji, tako da ćemo morati da odgovorimo na mnogo stvari. Potrebno je da budemo čvrsti u odbrani, moramo da pariramo u kontakt igri, da puno trčimo. Odlično smo radili i trenirali tokom sedmice, tako da spremno čekamo utakmicu. Nadam se da ćemo sa čačanskom publikom, koja je uvek naš šesti igrač, uspeti da dođemo do zlata vredne pobede – izjavio je popularni Džoli u izjavi za klupski sajt.

Mijatović smatra da su naredne dve utakmice ključne za opstanak kluba u regionalnoj ligi.

– Već duže vreme igramo utakmice koji su veoma bitne, praktično su život za nas. Nemamo mogućnost da pravimo dugoročne planove, već idemo od utakmice do utakmice. A meč sa Megom je jedan od prioriteta. Nemamo izbora, moramo na pobedu – zaključio je trener Čačana.

Utakmica između Borca i Mege igra se u nedelju od 17 sati. Ulaz je slobodan.