odbojka

VANJA SAVIĆ: Uprava je verovala u nas, cilj je bio finale prvenstva koje je krunisano titulom

Srpska odbojkašica Vanja Savić, u meču za šampionsku titulu, upisala je ključne poene za svoj tim i u punoj meri doprinela da Kan postane prvak Francuske. Nakon pobedničkog slavlja, mlada Čačanka, seniorska reprezentativka Srbije, za Mozzart Sport i naš “Humanitarni tiket u podne” priča o utiscima o tek okončanoj sezoni u Francuskoj.

“Ove godine liga je bila interesantna jer je svako mogao da pobedi i izgubi meč. Finale kupa Francuske igrale su ekipe koje su zauzimale četvrto i peto mesto na tabeli. Sada smo igrale finale, mi kao šestoplasirane, i Miluz koji je regularni deo okončao na prvoj poziciji. Tokom sezone izgubile smo mečeve koje nismo smele da izgubimo u domaćem šampionatu, ali smo prošle kroz grupnu fazu Lige šampiona. I pored pehova, uprava je verovala u nas, cilj je bio finale prvenstva koje je krunisano titulom”, kaže Vanja Savić.

Ponovili smo uspeh od prošle godine.

“Kada pravimo poređenje sa srpskom ligom može se konstatovati da se puno devojaka, sa prilično iskustva, vratilo u Srbiju. Ipak, titulu je uzela jedna od najmlađih ekipa, Jedinstvo iz Stare Pazove. Ne znam koliko, ali liga Francuske je kvalitetnija od srpske, uz to, imala sam priliku da igram u Ligi šampiona. I sledeće sezone igraću najkvalitetnije takmičenje u Evropi sa napomenom da će Francuska imati dva kluba u LŠ. Od evropskih liga njbolja ženska odbojka igra se u Turskoj, Italiji, Rumuniji i Poljskoj”.

Verujemo da ste se snašli u Francuskoj jer Vam je ovo druga sezona.

“Da, u trenucima predaha, pored Kana, obišla sam Nicu, Monako, Sen Trope …koji je najdalji, na sat i po vožnje. Azurna obala i Francuska su baš lepe, prijaju. Inače, fizioterapeut, kondicioni trener, pomoćni trener su iz Srbije. Nakon Kine, u januaru, u klub je došla i dizač Ana Jakšić. I naredna sezona, u Kanu, će takmičarski biti izazovna, od Lige šampiona, preko domaćeg šampionata, kupa do Superkupa”, konstatuje Vanja Savić.