ostalo

Humanitarni tiket u podne: Uroš Perić tipuje za Lava Teodorovića

Vrhunski muzičar i interpretator pesama očekuje plemeniti dobitak od 100.800 dinara

Uroš Perić je poznat širom sveta kao vrhunski muzičar i interpretator pesama iz zlatnog doba bluza, džeza i soula. Uroševa raznovrsnost, koja se ogleda kroz njegovu muziku, odvela ga je u dvadeset šest zemalja, gde je nastupao više od 1000 puta. Perića dočekuju sa oduševljenjem i aplauzima publike širom sveta.

Sa svojim jedinstvenim talentom, naš današnji plemeniti kladilac, je očarao slušaoce širom Evrope, Rusije, Amerike i Afrike. Tokom svoje istaknute karijere, sarađivao je sa više od 200 prestižnih imena iz muzičkog sveta. Šila Rej Čarls, ćerka čuvenog Reja Čarlsa, opisuje ga kao pravu personifikaciju samog Reja, besmrtnu legendu muzičkog sveta, koji je najviše uticao na Urošev rad. Uroševa scenska prisutnost i glas prenose slušaoce u zlatno doba džeza i bluza, a poznavaoci muzike čak upoređuju njegove klavirske nastupe sa onima velikog Džina Harisa.

Uroš Perić potencijalni dobitak usmerava za Lava Teodorovića kome je potvrđena spinalna mišična atrofija (SMA) i kome je neophodan lek Zolgensma, najskuplji lek na svetu. Uroš apeluje da svi koji su u mogućnosti pomognu slanjem humanitarnog SMS 1521 na 3030.

Za Lava, Uroš tipuje na sledeći način:

U19:00 sati GETEBORG dočekuje VARBERGS. Derbi začelja gde domaći imaju osam poena, tri više od rivala koga su dobili sa 4:0 u poslednjem meču. Gosti su doživeli poraz od Jurgordena. Geteborgu fale trojica igrača.

“KMB I0-1&II0-2 za kvotu od 1.70”.     

U isto vreme igra se još jedna utakmica u Švedskoj NORČEPING – HALMŠTAD. Gosti imaju 20 poena, bod više od rivala. Nakon remija doživeli su poraz od 6:0, ali su dobili svoju poslednju međusobnu utakmicu. NORČEPING je poslednji meč odigrao nerešeno, 2:2.

“KMB I1-3&II1-3 za 1.90”.

Na EP za mlade do devetnaest godina sastaju se GRČKA M19 – ISLAND M19 odnosno ŠPANIJA M19 – NORVEŠKA M19. Utakmica iz grupe “B” u kojoj Španci imaju šest, a Norvežani dva boda manje. Mladi grčki fudbaleri imaju dva poraza sa negativnom gol razlikom od 4:10. Poraženi su od Španaca sa 5:0 dok je Island sa Norveškom odigrao 1:1.

“Na utakmici GRČKA M19 – ISLAND M19 igram TGG GG3+, a na duelu Španaca i Norvežana KMB I0-2&II0-2”, završava tipovanje Uroš čiju neopisivu energiju su osetili mnogi sa kojima je sarađivao – Šila Rej Čarls, Dajana Šur, Erni Vots, Majk Šponza, Releti i mnogi drugi. Nastupao je na najprestižnijim festivalima i mestima u svetu, uključujući Montre, Askonu, Sankt Peterburg, Nju Orleans … Za publiku, Uroševi nastupi dočaravaju pravi sjaj i glamur zlatnog doba bluza, džeza i soula.

Mozzartova plemenita akcija, poznata pod nazivom Humanitarni tiket u podne osvojila je srca mnogih poznatih ličnosti u Srbiji. Glumac Marko Gvero, strelac Damir Mikec, košarkaš Nikola Kalinić, 3×3 šampion Marko Branković, ministar za sport Zoran Gajić, voditeljka Nataša Miljković, odbojkašica Ana Brđović, reporter Milan Bigović, kompozitor Rade Radivojević i košarkaš Luka Cerovina su samo neke od javnih ličnosti koje su podržale ovu nesvakidašnju inicijativu.

Ukupna suma koju je donirala kompanija MOZZART, samo kroz Humanitarni tiket u podne, iznosi preko 29 miliona, tačno 29.716.009 dinara.

Nekoliko godina trajanja Mozzartove humanitarne akcije “Bitka za bebe” donelo je značajne promene u srpskom zdravstvu. Kompanija MOZZART je donirala veliki broj inkubatora srpskim porodilištima, kao i respiratora kojima su se opremili brojni zdravstveni centri širom zemlje. Pored humanitarnog rada Mozzart se ponosi i svojim sportskim sponzorstvima. Mozzart je naslovni sponzor brojnih sportskih klubova i organizacija, uključujući KK Partizan, KK Borac, FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FSS, KSS, OSS i FK OFK Beograd. Svojim partnerstvom sa sportskim organizacijama, Mozzart pokazuje posvećenost razvoju sporta u regionu i podršku mladim talentima.

Kao vrhunac svega, Mozzart je osnovao sopstvenu fondaciju koja se bavi društveno odgovornim radom. Fondacija će omogućiti realizaciju širokog spektra humanitarnih akcija pod sloganom “Naš pogled srcem”. Jedna od takvih akcija je donacija sportske opreme manjim klubovima i udruženjima. Takođe, fondacija je uključena u akciju “Sto terena za jednu igru”, koja ima za cilj obnovu sportskih terena širom Srbije. Do sada je obnovljeno više od 90 košarkaških igrališta, a jedan od njih nosi ime legendarnog Dušana Dude Ivkovića, dok drugi nosi ime velikog Vasilija Vase Micića.Svečano je otvareno 97. obnovljeno košarkaško igralište. Mozzartova humanitarna akcija ne jenjava, već se nastavlja otvaranjem novih terena i igrališta širom zemlje. Posvećujući ih poznatim sportskim junacima, poput kapitena košarkaške reprezentacije Vladimira Lučića ili našim zlatnim 3×3 basketašima, Mozzart pruža podršku lokalnoj sportskoj zajednici i promoviše zdrav način života.

Takođe, Mozzart vodi brigu i o svojim dobrotvornim kladiocima koji se svakodnevno pridružuju “Humanitarnom tiketu u podne”. Ne samo da uživaju u sportskom uzbuđenju, već svojim učešćem doniraju iznose veće od 100.000 dinara. Među poznatim ličnostima koje se ističu svojim humanitarnim tiketima su Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Inspektor Blaža, Maja Zmaja Stojanović, Nikola Kalinić, Milorad Popović, Vedran Borovčanin, Milan Petrović, Aleksandar Todorović, Aleksander Sekulić, Lazar Marković, Vukašin Vule Mandić, Stefan Kovačević, Zoran Gajić, Faruk Hadžibegić, Nenad J. Popović, Petar Gajić, Lenče Kukić, Zorka Gojković, Milan Bigović, Rade Radivojević, Luka Cerovina, Aleksandar Ivković – Aco Šerif, Gagi Nikolić Nataša Miljković.

Ivica Šurjak, proslavljeni eks – jugoslovenski i splitski fudbaler, čija renomirana karijera oduševljava ljubitelje fudbala, postao je 843. učesnik u Humanitarnom tiketu u podne koji organizuje MOZZART. U svojoj impresivnoj igri tokom sastavljanja tiketa, Šurjak je zapanjujuće uspeo da ostvari dobitak u iznosu od neverovatnih 823.600,00 dinara. Ono što čini ovu priču još značajnijom je činjenica da je ovaj dobijeni iznos Ivica odlučio da usmeri u pravcu Udruženja roditelja dece obolele od malignih i retkih bolesti – ZVONČICA. Ovo udruženje već ima jedan rekordni dobitak u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne od čak 726.200,00 dinara.

Podrška koju pruža MOZZART humanitarnim organizacijama ne prestaje samo u Srbiji. Naime, svakog dana, kompanija MOZZART donira i uplatu od čak 100 konvertibilnih maraka kolegama u Bosni i Hercegovini kao deo njihove posvećenosti humanitarnim ciljevima. Takođe, bilo bi značajno da napomenemo da eventualni dobitak koji će se ostvariti na ovom tiketu, kolege iz BiH će imati priliku da doniraju za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju ili pojedinca po svom izboru. Na taj način, MOZZART nastavlja tradiciju podrške onima kojima je pomoć najneophodnija, sa kolegama koji se nalaze na terenu i najbolje razumeju potrebe zajednice u kojoj deluju.

Važno je napomenuti da su kvote koje su korištene prilikom sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne bile aktuelne u tom trenutku. U slučaju eventualne promene termina odigravanja mečeva, postignuti rezultat će biti konačan ukoliko se utakmice odigraju u roku od 50 sati od vremena koje je navedeno u ponudi za klađenje. Ukoliko se sportsko takmičenje ne održi u tom roku, kvota 1 će se primeniti za odgovarajući događaj.

Ukoliko se tiket odigra i gost ostvari dobitak, njegova plemenita pobeda će služiti kao još jedan podsetnik na to koliko je solidarnost i zajedništvo važno u održavanju humanitarnog duha. Hvala svima na razumevanju!

Pišu: Đurđe MEČANIN/ Miloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com