kosarka

Borac Mozzart igra prvu pripremnu utakmicu kod kuće, Astana protivnik!

Nakon niza pripremnih utakmica koje je prvi tim Borca Mozzart igrao na strani, došao je trenutak da jedan meč bude realizovan na parketu Dvorane kraj Morave. Protivnik će biti KK Astana iz Kazahstana, ekipa koja deo svojih priprema sprovodi u Srbiji (četvrtak, 17:00, Dvorana kraj Morave).

Biće ovo ukupno sedma provera ovog leta za izabranike trenera Dejana Džolija Mijatovića. Do ovog momenta, Čačani su odigrali šest utakmica, a protivnici su bili FMP Meridian (84:84), dva puta Budućnost VOLI (81:91; 71:84), Crvena zvezda Meridianbet (73:90), nemački Oldenburg (92:75) i na kraju Studentski centar Derby (74:77).

Kada se samo letimično baci pogled na protivnike, izvlači se zaključak da je Borac Mozzart naspram sebe imao zaista silne protivnike. To posebno važi za članove AdmiralBet ABA lige, koji su u samom vrhu rečenog takmičenja. Ali to i jeste bio cilj, kako bi se ekipa što bolje spremila za sve izazove koji je očekuju već za dve nedelje. Uostalom, to je još na početku priprema istakao i šef struke Čačana Dejan Mijatović.

„U dosadašnjem delu priprema igrali smo protiv odličnih ekipa, kao što su FMP, Budućnost, Crvena zvezda, Oldenburg, Studentski centar. Do kraja pripremnog perioda ostalo je da odigramo meč sa Astanom, zatim nas očekuje turnir u Širokom Brijegu, a na kraju će biti završna provera krajem septembra. Kao što sam nekoliko puta istakao, imali smo nameru da nam protivnici budu veoma jaki tokom pripremnog perioda, jer samo tako možemo imati jasnu sliku o svom trenutnom stanju“, izjavio je popularni Džoli.

Takođe, susret sa Astanom biće lepa prilika da Čačani dođu u Dvoranu kraj Morave i pruže podršku košarkašima koji nose crveno-belo znamenje. Kao što je dobro poznato, prvi tim je u znatnoj meri promenjen u odnosu na minulu takmičarsku godinu, tako da će podrška biti od silnog značaja, kako u toku priprema, tako i kada sezona bude počela. A tada još i više!

Vredno podsećanja jeste još i to da je ovog leta u Borac Mozzart stiglo čak osam pojačanja. U pitanju su Nikola ManojlovićRonaldo SeguTajlan Džamon BirtsDarko TalićKruz Perot-HantFilip RebračaDžavon Frenklin Đoko Šalić. Pored navedenih, od seniora u ekipi se od ranije nalaze kapiten Nemanja TodorovićUroš Čarapić i Bojan Tomašević. Takođe, prvom timu su priključeni i talentovani mladi igrači, kao što su Pavle NikolićPetar Radović

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs