kosarka

DEJAN MIJATOVIĆ posle utakmice sa Studentskim centrom: Velika pobeda, pokazali smo da smo tim!

Košarkaši Borca uspeli su da prekinu niz od četiri poraza i da upišu novi, ukupno treći trijumf u sezoni. Na parketu Dvorane kraj Morave savladali su igrače Studentskog centra, a što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 87:76 (23:27; 23:20; 21:9; 20:20).

Treba istaći važnost ovog trijumfa. Prvo, jer je čačanski tim uspeo da se vrati na staze pobednika, pa će naredni izazov dočekati u daleko boljoj poziciji. Kao drugo, naspram sebe nije imao samo Studentski centar, koji je sam po sebi veliki izazov, već i sudije, čije se brojne odluke itekako mogu preispitati. Bilo kako bilo, tabor Dejana Mijatovića je prebrodio sve te nedaće, tako da je na svoj konto upisao dva zlata vredna boda.

Dejan Mijatović, strateg Čačana, detaljno je analizirao susret sa timom iz Podgorice.

„Mnogo značajna utakmica za nas. Kada ekipa veže četiri poraza, teško je da se psihološki podigne. Bilo je potrebno da se vratimo u pravi ritam. A otvaranje utakmice nije bilo baš najbolje, a tu su se događale još neke stvari. Ostali smo u prvom poluvremenu bez Tasića, a u drugom bez Frenklina. Tako da smo dobar deo meča igrali bez klasične petice. Ipak, pokazali smo da smo tim i da možemo da odgovorimo na mnoge stvari, recimo kada nas ne ide šut”, zastao je Mijatović, a onda je produžio svoje izlaganje.

,,Jedan podatak iz statistike baš upada u oči, a to je da je Studentski centar imao 52, a mi samo 27 skokova. Agresivnom odbranom uspeli smo da to neutrališemo. U završnici smo pogađali bitne šuteve, a odbrana Tomaševića i Rebrače protiv Kamenjaša i Ivišića je bila odlična. Istakao se i Birts, koji je odigrao odličan meč”, kazao je trener Čačana.

Takođe, još je dodao.

,,Sve u svemu, viđena je odlična utakmica, sa puno preokreta i lepih poteza. Košarka je donela sve ono što samo ona može, svu lepotu ove igre”, smatra Mijatović.

Ova pobeda je sjajna uvertira za sledeći okršaj.

,,Velika pobeda za nas. Uspeli smo da se vratimo u pozitivan ritam i tako se pripremimo najbolje moguće za duel sa FMP-om, koji nas očekuje sledeće subote. Biće to još jedna u nizu važnih utakmica za naš tim. Ostavljamo ovu pobedu iza sebe i okrećemo se novim izazovima”, završio je Dejan Mijatović.

Borac će imati sedam dana pauze do narednog izazova. U subotu 18. novembra u Čačak stiže FMP, a taj duel je zakazan za 19:00.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin/Kablarnet.rs

Foto: Dragana Stjepanović