kosarka

Džavon Frenklin: Pristup na utakmici sa FMP-om da primenimo protiv Partizana

Svoje putešestvije po regionalnoj ligi igrači Borca će nastaviti u Beogradu, gde će ih ugostiti kolege iz Partizana (ponedeljak, 20:00, Arena sport 1 premium).

Čačani na ovo izuzetno zahtevno gostovanje idu osokoljeni nedavnom pobedom u susretu sa FMP-om (96:75). Sa izrečenim je saglasan i Džavon Frenklin, najbolji pojedinac na pomenutom meču.

– Impresioniran sam kakav smo imali pristup protiv FMP-a od prvog do poslednjeg minuta. Uostalom, o tome svedoči i rezultat. Izašli smo na parket kao tim, što je bilo divno videti. Model po kom smo igrali u prethodnoj utakmici trebalo bi da primenimo u narednoj protiv Partizana – rekao je centar Borca.

Sledi okršaj u beogradskoj Areni, gde će čačanski sastav pokušati da ostavi što bolji utisak.

– Verujem da smo spremni za izazov koji je pred nama. Sposobni smo da igramo kvalitetan meč svih 40 minuta, što je preduslov da pariramo ekipi kakva je Partizan. O rivalu ne moram puno da pričam, reč je o sjajnom sastavu, učesniku Evrolige i aktuelnom šampionu ABA lige. Bez obzira na te podatke, koji upozoravaju, želimo da izađemo na teren i odigramo na visokom nivou – smatra Frenklin.

Od kada je krenula regionalna liga Džavon Frenklin se nametnuo treneru Mijatoviću kao jedan od najpouzdanijih igrača. A o njegovim fizičkim sposobnostima suvišno je i govoriti.

– Moram da kažem da se još uvek navikavam na neke stvari u Evropi, a koje se, pre svega, tiču košarke. Ipak, imam veliku pomoć od čitavog tima, kako od saigrača, tako i od trenera. Želim da istaknem da se u Borcu nalaze zaista sjajni momci, koji su željni dobre igre i sportskog dokazivanja. Tako da mogu da poručim navijačima da će tokom sezone imati šta da vide od nas – zaključio je Džavon Frenklin.