kosarka

Kadeti Borca slavili na gostovanju u Zemunu, sjajni Petar Radović ubacio 42 poena!

U okviru 5. kola Triglav kadetske lige Srbije izabranici Vladimira Zlatanovića otputovali su u Zemun, gde ih je dočekala istoimena ekipa. Mladi Čačani su na ovo gostovanje otišli sa jednim jasnim ciljem, a to je da upišu drugu pobedu u prvenstvu. Na koncu susreta, ta intencija im je pošla za rukom, tako da su uspeli da slave ubedljivim skorom 64:84 (24:31; 12:23; 19:17; 9:13).

Prvih 10 minuta utakmice potpuno su protekli u znaku Borca. Prevođen sjajnim Petrom Radovićem, koji je ubacio čak 17 poena, gostujući sastav je sve vreme imao u svojim rukama kontrolu igre. Doduše, prednost nije bila znatna, ali je ulivala dobru dozu samopouzdanja.

Drugi kvartal nije doneo znatniju promenu. Borac je nastavio da diktira tempo, pa je na samom kraju deonice čak došao i do znatne dvocifrene prednosti od 18 poena (36:54). Dakle, iza gostiju je bilo odlično prvo poluvreme, to je barem bilo evidentno.

Kada su se ekipe vratile na parket iz svlačionica, Borac je produžio da radi dobar posao koji je započeo u prvih 20 minuta. Nije dopustio Zemunu da ugrozi njegovu veliku prednost, koja se konstantno kretala oko kote 20, a na trenutke je bila i viša.

Završnu deonicu Borac je igrao taman toliko intezivno da ne dozvoli Zemunu da ugrozi njegovu supermaciju. I dalje je na njegovom kontu bila fina svota poena, tako da je mogao da igra mirne glave i bez tenzije. A kada je semafor označio kraj susreta, čačanski tim je uspeo da ostvari drugu pobedu u sezoni i upiše dva vredna boda.

Ubedljivo najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Petar Radović, koji je meč završio sa neverovatnih 42 poena. Dvocifreni učinak imao je i Krunić, koji je duel okončao sa 18, kao i Klenkovski, koji je pridodao 10 poena.

U sledećem kolu Čačani će na parketu Dvorane kraj Morave ugostiti kraljevačku Slogu. Taj duel je planiran za narednu subotu.

Zemun: Stojčinović 4, Cvijetić, Karlić, Krunić 15, Antić 6, Risović 3, Jovanović 15, Vujičić 16, Ivanović 5, Spasojević.

Borac Mozzart: Đorđević 2, Erić 2, Nikolić 2, Ajdačić, Filipović, Radović 42, Krunić 18, Medić, Klenkovski 10, Petrović 5, Mladenović, Savičić 3.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin/Kablarnet.rs