fudbal

Fudbaleri Borca 1926 započeli pripreme (FOTO)

Nakon dva mesece pauze u prvenstvu, počele su pripreme FK Borac 1926 za prolećni deo šampionata Srpske lige Zapad.

Trener Darko Rakočević na prvom treningu na raspolaganju je imao 20 fudbalera.

  • Doveli smo igrače koji su nam bili potrebni i mislim da smo uradili sjajan posao tokom zimske pauze. Zahvalio bih se sportskom direktoru Vladimiru Stanisavljeviću na izuzetnoj saradnji koju imamo. Smatram da će novopridošli igrači svojim kvalitetom podići nivo igre naše ekipe i da ćemo uspeti da ostvarimo zacrtani cilj, a to je plasman u Prvu ligu Srbije – kaže trener Borca 1926 Darko Rakočević.

“Crveno-bele“ su u zimskom prelaznom roku napustili Pribaković, Pejović, Žunić, Živanović i Stojanović, a u klub su stigli Kosta Janjić iz Javora, Nikola Grbović iz kragujevačkog Radničkog i Srđan Drašković, doskorašnji kapiten FAP-a iz Priboja.

  • Plan je da dovedemo još jednog golmana i jednog mldaog igrača, eventualno još nekog igrača u dogovoru sa stručnim štabom. Veoma je važno da imamo zaokružen sastav, kako bi stručni štab odmah mogao da se posveti samoj igri – rekao je sportski direktor Borca Vladimir Stanisavljević.

Pripreme će biti obavljene u Čačku, na terenima Sportskog centra “Mladost“. Zakazano je i pet kontrolnih utakmica. Početak prolećnog dela sezone zakazan je za 9. mart.

  • Neće biti nikakvog opuštanja u drugom delu sezone. Gledaćemo samo na sebe i trudićemo se da budemo što bolji – izjavio je trener Rakočević.

Ekipa Borca 1926 prvi deo prvenstva završila je na prvom mestu sa pet bodova prednosti u odnosu na FAP.

Foto: Duško Radišić Lejča