ostalo

Čačak postaje regionalni centar za stoni tenis

Za novog predsednika Stonoteniskog saveza Srbije potvrđen je Ilija Lupulesku. Naš proslavljeni reprezentativac bio je jedini kandidat na vanrednoj izbornoj Skupštini održanoj 9. marta u amfiteatru novosadskog SPENS-a. Za Lupuleskua je glasalo 111 od 113 delegata, 2 su bila uzdržana, čime mu je apsolutnom većinom poveren 4-godišnji mandat. Nakon što je Lupulesku izložio program rada gde je potencirao javnost i transparentnost rada, formiranje stonoteniskih centara i uspostavljanje saradnje u regionu, Skupština je izabrala i ostale organe. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Predrag Ničić iz Novog Sada, Predrag Matković iz Subotice, Dragan Đorđević iz Niša i Đorđe Pejak iz Čačka.Čačak je dobio sjajnu vest! Dobio je jedno od četiri mesta u Izvršnom odboru Stonoteniskog saveza u Srbiji. Prema ranijim najavama, to znači da će Čačak postati jedan od četiri centra za ovaj sport u našoj zemlji. Ova vest je potvrda kvaliteta i truda koji se ulažu u razvoj stonog tenisa u Čačku. Velika čestitka svim zaljubljenicima ovog sporta u Čačku! Da se podsetimo, Čačanin Đorđe Pejak je u subotu na TV Nova nagovestio, a sada se ispostavilo se da je informacija bila proverena.

„ Novi predsednik STSS je Ilija Lupulesku koji će sa svojim timom, podići, kako reprezentativni stoni tenis, tako i regionalne centre. Očekujemo napredak Čačka, Užica, Kragujevca, Kruševca…boljitak i korak napred. Po svemu sudeći, biću član Izvršnog odbora STSS, i trudiću se da pomognem celom regionu. Čačak ima tradiciju, ovu divnu dvoranu koja je 24 sata na raspolaganju stonoteniserima. Uz rad, pripreme, finansijsku pomoć vratićemo stoni tenis na mesto koje mu pripada“, zaključio je Pejak.

Đorđe Pejak je diplomirani ekonomista na MB univerzitetu poslovni i pravni fakultet Beograd; član Gradskog veća grada Čačka zadužen za sport, omladinu i turizam; aktivan stonoteniser 42 sezone, šampion države sa STK “Crvena Zvezda “, dva puta vicešampion sa STK” Borac”, bronzana medalja za SFRJ na ekipnom kadetskom prvenstvu Evrope 1990 god., najbolji igrač super lige 2002.; predsednik STK “Borac” 7 god., sportski direktor, bio zaposlen u Komercijalnoj banci AD, Poreskoj upravi i Gradskoj upravi oko 25 godina; sportista grada Čačka u svim konkurencijama (kadetskoj, juniorskoj i sportista grada 2002. god).