kosarka

Mijatović: Bilo nam je stalo da sezonu završimo na pravi način, ostvarili smo veliki uspeh

U poslednjem, 26. kolu AdmiralBet ABA lige, košarkaši Borca Mozzart ugostili su na svom parketu kolege iz slovenačke Krke. Kada je zvuk sirene označio da je došao kraj susreta, pobeda je završila u rukama domaće ekipe, koja je slavila rezultatom 101:83 (29:25; 27:24; 15:22; 29:12).

Zahvaljujući ovom trijumfu, Čačani su zabeležili 10. pobedu u sezoni, što je najveći broj koji su uspeli da upišu od kada se takmiče u regionu. Takođe, po prvi put Borac nije najlošiji srpski klub, jer se nalazi ispred FMP-a, a zahvaljujući pozitivnoj razlici iz međusobnih duela. Dakle, kada se podvuče crta, crveno-beli su ostvarili zavidan rezultat u tekućoj takmičarskoj godini, u to nema sumnje.

Dejan Mijatović, trener prvog tima Borca Mozzart, nije krio zadovoljstvo nakon uspešno završenog posla.

„Mnogo značajna utakmica za nas. Borac u ABA ligi igra pod pritiskom da ne bude najslabiji srpski klub. Duel je značio iz tog razloga, jer do juče nismo znali za odluku rukovodstva lige. Morali smo da pobedimo, jer smo želeli da budemo ispred FMP-a. Mnogo nam je stalo da sezonu završimo na pravi način, u čemu smo i uspeli. Sve vreme smo bili između osmog i desetog mesta, ispred Cibone i FMP-a, pa smo želeli da tako i ostane“, izjavio je Mijatović.

Zatim je uputio zahvalnost na brojne adrese.

,,Čestitam momcima na svemu što su uradili. Psihološki su dobro izgurali celu sezonu, pa i ovu utakmicu. Moram da se zahvalim stručnom štabu zbog svega što smo zajedno uradili ove sezone. Naravno, igrači su na prvom mestu, ali ne mogu da zaboravim ni ljude iz kluba, kao ni sve koji pomažu Borac i čine da on živi. Ovo je zajednički rezultat. Realni smo, stojimo čvrsto na zemlji, a ponašamo se odgovorno i u skladu sa mogućnostima. Jedini smo tim koji nije doveo pojačanje tokom sezone, igrali smo sa istim sastavom, tako da je veliki uspeh 10 pobeda u ABA ligi”, završio je Dejan Mijatović.