ostalo

Humanitarni tiket u podne: Sonja Petrović tipuje za Dom za nezbrinutu decu “Vera Radivojević” iz Bele Crkve

Vicešampionka Evrolige očekuje trijumf Arsenala!

Humanitarni tiket u podne: Sonja Petrović tipuje za Dom za nezbrinutu decu “Vera Radivojević” iz Bele Crkve

Današnja gošća Humanitarnog tiketa u podne Sonja Petrović jedna je od najboljih srpskih košarkašica svih vremena. Potajno smo se nadali da će sinoć sa Dinamom još jednom osvojiti Evroligu, ali je poražena u finalu od Jekaterinburga sa 91:67. Ipak, birana je za najbolju mladu košarkašicu Evrope, a karijeru je gradila u Zvezdi, Barseloni, Spartaku, Čikagu, Pragu, Dinamu…Sa reprezentacijom Srbije stigla je do zlata na Evropskom šampionatu 2015. godine i sa Anom Dabović ušla u idelnu petorku šampionata. Na OI u Riju okitila se bronzanom medaljom. Evroligu je osvajala 2009. 2010. i 2015. godine. Sa puno uspeha nastupala je u WNBA ligi.  Ćerka je poznatog sudije Rada Petrovića.

Pored Sonje naši gosti u plemenitom listiću u narednim danima biće: Ljubiša Stojanovć, Svetislav Kari Pešić, Anto Drobnjak, Ljuba Vidačić, Nikola Drinčić, Safet Sušić, Slobodan Goračinov…

Krećemo sa današnjim dobrotvornim listićem i to od Ostrva, VOTFORD – ARSENAL. Tobdžije su u trci za najviši plasman i novi bodovi bi puno značili. U seriji pozitivnih rezultata Votford je izgubio od Liverpula i oba Mančestera. Arsenal igra dobro, na poslednjih deset utakmica izgubio je samo dva meča, od Rena i Evertona. Međusobni skor je na strani gostujućeg sastava, 3:0:9, uz najubedljiviju pobedu Arsenala od 4:0.

“Neće biti lako, ali igram dvojku”.

Sa Ostrva prelazimo na Pirineje, LEGANES – REAL. Madriđani imaju bolji skor, 2:0:9, a najubedljivija pobeda je od 3:0. Kraljevski klub je dobio četiri od pet poslednjih utakmica, poraz mu je nanela samo Valensija. Đirona je dobila večerašnjeg domaćina koji je potom dobio tri utakmice u nizu, a poslednju je remizirao. Leganes je sa 1:0 savlado Real u poslednjem okršaju. Ako želi da ugrozi Jorgandžije na drugoj poziciji bodovi moraju da odu na konto Reala.

“Prelaz iz dva u dva”.

Treći duel po izboru naše gošće dolazi iz Serije “A”, ATALANTA – EMPOLI. Gosti su u crvenoj zoni, a klub iz Bergama još uvek može da izbori visok plasman. U poslednjih sedam utakmica Atalanta nije doživela poraz, u Milanu je odigrala bez golova sa Interom. Empoli je nizao poraze i pobede, poslednji neuspeh imao je u Udinama. U međusobnim susretima najviše je remija, osam, ukupno gledano, 6:8:5 sa najubedljivijom pobedom Atalante od 4:1.

“Igram na golove, četiri plus”.

Ostajemo na Apeninima, Serija “B”, LIVORNO – BREŠA. Gosti su glavni kandidati za povratak u elitnu ligu dok domaći vode grčevitu borbu za opstanak u ovom rangu takmičenja. Breša je tri puta slavila i dva puta remizirala u poslednjih pet duela. Livorno je u seriji od tri poraza. Kad se gledaju poslednji međusobni susreti pet puta je slavio tim Livorna, a poslednji duel dobila je Breša. Istorijski posmatrano Livorno ima bolji skor, 10:5:2.

“Neka bude tri plus”, konstatovala je košarkašica Sonja Petrović .

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com