kosarka

Na finalnom turniru Madrida Andrej Bjelić postao MVP turnira

Sa Realom Bjelić junior izborio plasma na završni turnir !

Andrej Bjelić je, sa saigračima iz Reala, odigrao utakmice finalnog turnira Madrida. Turnir je imao kvalifikacioni karakter, utakmice su se odigrale, za plasman na završni turnir Španije.

U finalnom meču Andrej je postigao 27 poena, ostvario pet skokova i imao dve asistencije i toliko ukradenih lopti.

Učinak vredan MVP igrača turnira.

Finalni turnir na program je 18. maja u Kadizu.

Đ. Mečanin

Andrej Bjelić: Dok sam učio da hodam sa tatom sam učio i da probacujem loptu kroz noge

Andrej se seća da mu je mama, za jedan rođendan, poželela da igra u Realu i Zvezdi. Jedan, od svojih snova upravo živi u Realu!

Prvo je počeo da trenira fudbal, ali je uz oca, nekadašnjeg košarkaša i trenera Borac Mozzarta, počeo da prati svaku utakmicu i svaki trening. Logično, konačno sportsko opredeljenje Andreja Bjelića je bila košarka koja ga je dovela do slavnog Real Madrida. Naravno, presudan je bio talenat koji su prepoznali ljudi iz Kraljevskog kluba.

Svojevremeno, kratku pauzu, dolazak u Čačak, iskoristili smo za razgovor sa Bjelićem juniorom koji smo po njegovoj želji vodili na popularnom Želovom igralištu.

„Dok sam učio da hodam, paralelno, sa tatom sam učio i da probacujem loptu kroz noge. Košarku sam uvek igrao sa dečacima starijim od sebe, a agent mi je, negde u ovo vreme, 2023. godine, kazao da je Real voljan da me ugosti na nekoliko dana. Prošao sam probu i srećan sam što sam deo najboljeg kluba na svetu. Sve je savršeno nestvarno. Rad u Borac Mozzartu je bio odličan ali ovo u Realu treba doživeti. Treneri, teretana, nutricionisti…sve je na najvišem nivou“, priča nam Andrej Bjelić.

U Realu je trenutno, pored Vas, i Mitar Bošnjaković, a ranije su od srpskih igrača i trenera u Madridu bili Željko Obradović, Novica Veličković, Igor Rakočević…Vaš dan u Madridu nije lagan.

„Rano buđenje, jutarnji trening od sedam sati pa škola. Ručak, časovi španskog jezika i drugi trening od 16.00 sati. Malo vremena ostaje za odmor. Nakon ove, još dve sezone provešću u Realu, a nakon toga, videćemo. Bitno je da postanem što bolji igrač“.

Teo, Bogdan, Dončić su Vam bili uzori, a sa drugarima ste, upravo na Želovom, igrali popularne turnire kraj železničke stanice.

„Svi znaju za Želov turnir i prve šuteve ka košu ovde sam uputio. Prošle godine sam bio na Evropskom prvenstvu za U16 reprezentaciju Srbije, ali kao godinu dana mlađi igrač. Ove godine sa U16 selekcijom idemo na Krit. Daće Bog da stignem i do seniorske reprezentacije“.

Najviše vremena provodite u školi i na treninzima. Španija, Madrid?

„Pa nema baš vremena za izlaske u grad. I kada dobijemo slobodan dan nemam snage da odem u šetnju po Madridu, prelepom gradu. Mislio sam da će mi odvajanje, u petnaestoj godini, od porodice pasti mnogo teže, ali uz Mitra sam uspeo da prebrodim odvajanje od Čačka, kuće, društva…Sećam se da mi je mama, za jedan rođendan, poželela da igram u Realu i Zvezdi. Jedan svoj san upravo živim u Realu“, zaključuje Andrej Bjelić.

Na TV Nova gledaćete ceo intervju sa Andrejom Bjelićem.

Đ. Mečanin