kosarka

Borac vs FMP – okršaj za kotu broj dva

Četa Jovice Arsića će u subotu veče (19 časova) odigrati drugi ovosezonski duel u Superligi sa starim znancem, ekipom FMP-a.

Tim iz grada na Moravi je u dosadašnjem delu Superlige ostvario dobar skor. Zabeležio je četiri pobede uz dva poraza. Upravo jedan negativan rezultat ostvaren je u meču sa FMP-om. ,,Limenke” su u Železniku nadigrale Čačane i to prilično ubedljivo, sa čak 20 poena razlike (89:69). Utakmica u dvorani kraj Morave biće prava prilika da se Borac revanšira Beograđanima za taj neugodan poraz.

Miroslav Milić napominje važnost utakmice sa FMP-om, koja može potpuno da reši pitanje ko će zauzeti poziciju broj dva u grupi A.

,,Utakmica sa FMP-om može direktno da odluči koja će ekipa biti drugoplasirana i na taj način izboriti igranje u plej-ofu. Mi smo u Železniku izgubili sa 20 razlike. To je poraz sa velikim brojem poena, ali smatram da na svom parketu možemo to da stignemo“.

Milić ima pozitivno mišljenje o ekipi iz Železnika, za koju tvrdi da je jedna od najperspektivnijih u Srbiji.

,,FMP je jako ozbiljna ekipa, jedna od najperspektivnijih u zemlji. Sastavljena je od fenomenalnih igrača, dobro je vođena, tako da će biti jako teško stići 20 razlike. Međutim, nećemo se time opterećivati, već ćemo gledati da utakmicu odigramo što bolje i kvalitetnije. A onda će dobar rezultat doći sam po sebi“, izjavio je Miroslav Milić.

Radovan Đoković, košarkaš koji dobro poznaje FMP, naglašava da Čačani neće izaći pred ,,Limenke“ spuštenog koplja.

,,FMP nas je u prvom meču pobedio prilično lagano. Možda 20 koševa razlike nije realna slika o odnosu snaga. Nadam se da ćemo se u ovom duelu, a uz pomoć domaće publike, prikazati u mnogo boljem svetlu. Verujem da u dvorani kraj Morave možemo do pobede. Ono što mogu da obećam jeste da se nećemo predati do poslednjeg trenutka”, mišljenje je beka Borca.

Matija Popović podseća na dobre partije protivnika u dosadašnjem delu Superlige.

,,Očekuje nas utakmica protiv FMP-a, mlade i veoma neugodne ekipe. Iako je oslabljena neigranjem nekolicine iskusnih igrača, tim iz Železnika je u prvom krugu Superlige pokazao da i bez njih poseduje zavidan kvalitet. Sa nekoliko prekaljenih košarkaša poput Šešlije i Bursaća FMP je odigrao na visokom nivou. Sve to nas upozorava da neće biti ni malo lako u subotu veče. Naravno, mi ćemo se potruditi da meč odigramo što je moguće bolje“.

Krilni igrač Borca zove publiku u pomoć protiv kvalitetnog rivala.

,,Pozivam naše verne navijače da napune dvoranu kraj Morave, jer utakmica sa FMP-om mnogo znači u borbi za poziciju broj dva. Moramo pobediti ukoliko želimo da zauzmemo navedeno mesto“, dodao je Matija Popović.

Ulaznice za meč Borac – FMP biće u prodaji od petka 17. maja i moći će da se nabave na biletarnici kluba od 12 do 17 časova. Takođe, prodaja će se obavljati u subotu, na dan odigravanja meča, u periodu od 16 do 19 časova. Cene ulaznica su 150 za đake i 300 dinara za odrasle.

Nikola Minović