ostalo

Humanitarni tiket u podne: Darko Milisavljević tipuje za lečenje Minje Matić

Najrealnije odigrane partije iz Lige nacija po proceni trenera Jagodine

Humanitarni tiket u podne: Darko Milisavljević tipuje za lečenje Minje Matić

Danas je s nama Darko Milisavljević, šef struke FK Jagodina koji trenutno zauzima četvrto mesto na PLS tabeli. Jagocinci su na početku remizirali sa Žarkovom, ali su zatim uspeli da dobiju čačanski Borac 1926, pa Zemun u trećem kolu. Dovoljno uspešno da Darka pozovemo na utakmicu „Humanitarnog tiketa u podne“ koji je do ovoga momenta na brojne adrese prosledio tačno 15.889.689 dinara.

Krećemo od utakmice ITALIJA – BIH. Dve selekcije bile su u istoj kvalifikacionoj grupi za predstojeće Evropsko prvenstvo, i u njoj su Italijani bili prvi sa deset odigranih mečeva i deset pobeda. Selekcija BiH kao četvrta nije uspela da se kvalifikuje. Oba međusobna duela u pomenutoj grupi Italija je dobila (2:1,3:0), a prilično je izvesno da će i ovaj.

“Igram 3+”, rekao nam je Darko, koji je pre dolaska u Jagodinu čak 11 godina bio zagrižen borac za dobrobit kragujevačkog Radničkog 1923.

Sledi meč HOLANDIJA – POLJSKA. Vicešampion prošlogodišnjeg izdanja ovog takmičenja u finalu je izgubio od Portugalije, i od tada je dobio sve naredne mečeve. Zapravo u poslednje tri godine Holandija je gubila jedino od Francuske, Nemačke i Engleske. Poljaci su odlična selekcija koja međutim skoro u potpunosti zavisi od kapitena i najboljeg igrača Roberta Levandovskog koji ovog puta neće biti u sastavu.

“Šansa, 2+IV2+II”, poručuje trener Jagodine.

Na meniju je i meč RUMUNIJA – SEVERNA IRSKA. Irci su bili odlični u kvalifikacijama. Nisu ipak uspeli da se plasiraju pošto su vodeća dva mesta u grupi zauzeli Nemci i Holanđani. Rumuni su morali da se zadovolje četvrtim mestom u svojoj grupi gde su jedine ekipe koje su dobili bile i najslabije u Evropi – Malta i Farska Ostrva. Poslednji put ove selekcije odmerile su snage 2015. u duelu bez golova, a izvesno je da nas tvrd meč očekuje i ovog puta.

„Na golove, 0-2“.

Sledeća stavka, odnosno igra baca nas u razmišljanje o meču SLOVAČKA – ČEŠKA. Dve pobede sa prethodnih šest mečeva i nisu baš obećavajući skor za Slovake koji imaju očigledan problem sa postizanjem golova. Česi su dobili tri od pet poslednjih utakmica, a jedan od dva poraza u tom periodu sasvim iznenađujuće pretrpeli su od Bugarske. Česima je ipak pripalo sedam od poslednjih deset međusobnih odmeravanja, međutim ovog puta teško je reći ko je bliži trijumfu.

“Ponovo na golove, po tipu 2-4“, iskusno komentariše čovek od fudbalske struke, neko za koga verujemo da zbilja zna zbog čega treba verovati u prolazak ove igre.

Nadalje, raspravljamo o utakmici NORVEŠKA – AUSTRIJA. Norvežani nisu uspeli da obezbede plasman na Euro 2021. direktno iz grupe pošto su u njoj završili iza Španije i Švedske. Ipak, ovaj tim je neporažen na prethodnih devet mečeva, a u prethodne tri godine gubio je samo dva puta. Austrija je kao druga u kvalifikacionoj grupi obezbedila učešće na EP, međutim od prethodnih osam gostovanja nije bila uspešna na pet. Poslednji put ove selekcije odmerile su snage u prijateljskom susretu 2002. i tada je Norveška kao gost slavila sa 1:0. Svi dueli pre tog pripali su Austrijancima.

„Igram NG“, kaže naš današnji gost odvajajući na stranu kvotu 1,22.

Za kraj, bavimo se utakmicom ŠKOTSKA – IZRAEL.Škoti su dobili prethodne tri kvalifikacione utakmice koje su u oktobru i novembru igrali protiv San Marina, Kipra i Kazahstana. Izraelci su s druge strane od pet poslednjih utakmica dobili samo onu sa Letonijom, a poslednji odigrani meč bio im je gostovanje u Severnoj Makedoniji koje su izgubili minimalnim rezultatom. Njihov susret odigran u novembru 2018. završen je pobedom Škotske od 3:2.

„Za kraj, dupla šansa, odnosno 1X tip“, poručio nam je Darko Milisavljević, kome želimo puno uspeha u daljem radu sa fudbalerima Jagodine.

Inače, ukoliko i vi želite da sledite svetao primer Darka Milisavljevića, odnosno da pomognete maloj Minji, za to postoji način.

Pomozimo Minji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90

Uplatom na devizni račun: 160600000073283743

Hvala treneru Jagodine koji se na kraju igre obraća MOZZART svetu preko Drine.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Darko Milisavljević će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženja roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko” iz Trebinja. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 12,20, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN