ostalo

Humanitarni tiket u podne: Aleksandar Vlaškalić tipuje za MNRO „Plava ptica“ iz Kule

Sekretar Vojvodine ima pik na dva skupa X ishoda iz ponude Lige nacija

Humanitarni tiket u podne: Aleksandar Vlaškalić tipuje za MNRO „Plava ptica“ iz Kule

Na kartu plemenitosti, danas uz podršku kladionice MOZZART tipuje Aleksandar Vlaškalić, sekretar FK Vojvodina. Fudbalski funkcioner tipuje za MNRO „Plava ptica“ iz Kule, odnosno organizaciju koja pomaže pri pružanju usluga socijalne zaštite i podrške osobama sa teškoćama u mentalnom razvoju. Podržavamo ga kladilačkim aplauzom, ali i uplatom od 10.000 dinara za eventualni dobitak u iznosu od 204.000 dinara. Nadamo se plrolaznoj igri, pa i dodatnom plusu na cifru od 15.889.689 dinara, koliko je do sada prošlo kroz našu kasicu plemenitosti.

Na početku, sekretar kluba koji je osvojio trofej Kupa Srbije za svoj prvi tip bira par ISLAND – ENGLESKA. Razlika u kvalitetu je više nego očigledna. Englezi su prethodno SP završili među četiri najbolja tima, dok Islanđani nisu mogli da prođu grupnu fazu. Takođe nedavno završene EURO kvalifikacije Sautgejtova ekipa okončala je na čelu grupe, dok se Islanđani nisu ni plasirali. Od prethodnih sedam mečeva Englezi su dobili šest uz 28 postignutih golova i samo četiri primljena. Motiv više je i osveta za poraz sa EP 2016. kada su Islanđani slavili sa 2:1. Jedini duel pre tog odigrali su 2004. i tada je Gordi Albion bio ubedljiv (6:1).

„Engleska daje makar dva gola“, kaže Vlaškalić, za koga možemo reći da ima vrlo, vrlo dug staž na poziciji koju sada duži. Naime, on je pre dolaska u Vojvodinu od 1990. godine bio sekretar kulskog Hajduka, a zatim i predsednik počev od 2005. godine.

Sledi utakmica KIPAR – CRNA GORA. Obe selekcije su jako dugo u stanju mirovanja. Veliko je pitanje koliko uigranosti mogu da pokažu, pa se valja setiti das u Kiprani poslednje mečeve igrali u kvalifikacijama za EP, još prošle godine, te da su tri puta vezano poraženi od Rusije (0:5), Kipra (1:2), a zatim Belgije koja im je dala šest golova. Ni o Đetićima se ne da ništa pohvalno reći, pa ostaje da vidimo kako će se snaći u ovakvoj postavci, uz opasku da se ovaj par u istoriji tri puta sastajao, a da je svaki put dolazio X.

„Igram na nerešen ishod“, prvi je od dva vrlo skupa X ishoda našeg današnjeg gosta.

Naredna utakmica vodi nas put odmeravanja DANSKE i BELGIJE. Belgijanci su prosto mleli protivnike u kvalifikacijama. Dobili su svih deset mečeva i pri tom postigli čak 40 golova, a primili samo tri! Danci s druge strane nisu izgubili od 2018, ali su polovinu mečeva odigranih u tom periodu igrali nerešeno. Protiv ovakve Belgije prosto nemaju šanse, a njihovi raniji susreti (poslednji su odigrali 2000. godine) redovno su se završavali uz tip GG3+.

„Ponovo X“, reče Vlaškalić, što je u momentu njegovog tipovanja vredelo kvote 3,60.

Za kraj, na raspolaganju našeg današnjeg gosta stoji meč ŠVEDSKA – FRANCUSKA. Šveđani su dobili prethodne četiri utakmice uz sedam postignutih golova i bez ijednog primljenog. Francuzi su od osam prethodnih dobili sedam uz remi sa Turskom. Dve selekcije prethodni put igrale su 2017. u okviru kvalifikacija za SP i tada su Šveđani slavili sa 2:1. Istim rezultatom Francuzi su pobedili godinu dana ranije, a sa Mbapeom u sastavu sada su bliži pobedi.

„Biram 2+ tip“, zaključuje Vlaškalić, koji je rođen u Kuli, što svakako objašnjava i razlog njegovog interesovanja za pomoć koju zejedničkim snagama želi da prosledimo na adresu MNRO „Plava ptica“.

Za kraj, još jedno veliko hvala Aleksandru Vlaškaliću na učešću u “Humanitarnom tiketu u podne”. Pre nego što se pozdravimo, na njemu je tipovanje i za MOZZART svet preko Drine.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Aleksandar Vlaškalić će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženja za decu i omladinu sa poteškoćama u razvoju “Moja nada” iz Nevesinja. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 20,40, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN