kosarka

Borac Mozzart trijumfovao na gostovanju u Baru!

 

Košarkaši Borca Mozzarta uspeli su da naprave dobar rezultat na gostovanju u Baru. Igrali su na zavidnom nivou veći deo meča protiv Mornara-Barsko zlato, pa su zahvaljujući tome ostvarili novu pobedu u pripremnom periodu. Bolji u duelu dva prijateljska tima bio je gostujući sastav, a rezultat je na koncu susreta glasio 65:76 (17:12; 12:26; 20:14; 16:24).

Bila je ovo četvrta pobeda Čačana u pripremnom periodu. A kako je ostvarena na gostovanju, i to protiv tima koji uvek ima najviše ambicije u regionalnoj ligi, onda ista još više dobija na značaju, bez obzira što je ostvarena u jednoj kontrolnoj utakmici.

Što se tiče meča, u prvoj četvrtini je prednost imao domaći sastav, što, uostalom, i nije mnogo čudilo. Ali već u drugom kvartalu Borac je pokazao koliko zna i može, pa ne samo da je anulirao zaostatak, već je na poluvreme otišao i sa pristojnim brojem koševa na svom kontu (29:38).

Pošto su se timovi vratili na parket, Mornar je zaigrao sa namerom da anulira zaostatak u odnosu na rivala. Ali iako je uspeo da znatno smanji deficit, Borac je nekako odoleo, pa je nakon 30 minuta igre ipak imao kakvu-takvu prednost (49:52).

U odsudnom delu susreta Borac je bio na visini zadatka, pa je uprkos nastojanjima domaćina da nešto promeni, uspeo da meč privede kraju u svoju korist, koja je čak iznosila dvocifren broj poena (65:76).

Već za dva dana Borac Mozzart će imati novo veliko iskušenje. Naime, u okviru mini-turneje po Crnoj Gori, a u sklopu završnih priprema pred početak nove sezone u AdmiralBet ABA ligi, izabranici Marka Marinovića će odmeriti snagu sa košarkašima Budućnosti VOLI. Taj meč je planiran za subotu.

Mornar-Barskozlato: M. Kovačević 6, N. Kovačević, Vujačić 9, Rasel 19, L. Kovačević, Diong 11, Vranković 2, Susić 2, Marljukić, N. Kovačević, Vesković 2, Miković 14.

Borac Mozzart: Đ. V. Ćurčić, Hejl 6, Đoković 11, Nikolić, Đ. M. Ćurčić, Kočović 9, Tomašević 15, Glišić 9, Novaković 13, Radonjić 4, Todorović 2, Čarapić 7.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs