atletika

Ivana Ilić odlazi iz Čačka, biće nova atletičarka Partizana

Najtalentovanija srpska sprinterka Ivana Ilić nije više atletičarka čačanskog ČAAK-a, pošto je prešla u redove AK Partizan iz Beograda.

Prošle godine grad Čačak i klub ČAAK, zajedno sa trenerom Draganom Dukancem uspeli su da je zadrže i obezbede uslove za napredak, ali je Ivana odlučila da je došlo vreme za promenu i prelazak u Beograd.

Ivana je imala odličnu sezonu 2021. godine, u kojoj je beležila izvanredne rezultate, ali je napredak u izvesnoj meri usporen ove godine zbog niza pehova mlade sprinterke, počevši od korone, boginja, problema sa lakšom povredom…

Kao njena nova destinacija najpre se spominjala Crvena zvezda kao najveći srpski atletski klub sa nekoliko trenera za sprint. Međutim, Ilićeva je donela za mnoge neočekivanu odluku i prešla u Partizan.

Ivanin trener u Partizanu biće proslavljeni reprzentativac Emir Bekrić, ujedno i jedina osoba koja je ostala u tom klubu nakon što su ovog leta gotovo svi treneri koji su trenirali atletske škole, budući da starijih uzrasta još uvek nemaju, napustili klub.

Kako se može čuti, Bekrić neće biti glavni trener Ivane Ilić, već samo osoba koja sprovodi treninge koje će pisati švajcarski stručnjak Loran Meuveli.