kosarka

Borac Mozzart bez dva boda u Laktašima, Igokea m:tel odbranila domaći teren

Treće kolo AdmiralBet ABA lige započelo je utakmicom između Igokee m:tel i Borca Mozzart. Tim koji sa klupe predvodi Marko Marinović otišao je u Aleksandrovac kako bi pokušao da ostvari prvi trijumf ove sezone u regionalnom takmičenju. Međutim, uprkos velikoj želji i silnom trudu, Čačani nisu uspeli da ostvare svoj naum, jer je na kraju susreta rezultat glasio 90:78 (27:22; 24:23; 22:16; 17:17).

Što se tiče samog meča, isti je započeo prilično ujednačeno za oba sastava. Igralo se koš za koš, tako da u uvodu niko nije mogao da dođe do kakve-takve prednosti. Nakon tri minuta odmeravanja snaga Igokea je prva preuzela inicijativu, pa je došla do plus četiri (8:4). Odgovor je stigao odmah od Radonjića, pa je sve krenulo ispočetka. Ali nakon tog koša Borac je vezao nekoliko grešaka, koje je Igokea iskoristila, pa je lako došla do plus sedam (17:10), što je nateralo trenera Marinovića da zatraži prvi tajm aut. Do reakcije Čačana nije došlo, što je domaćin iskoristio da još više poveća rastojanje i dođe do prve dvocifrene razlike (27:16). Jedino što je Borac mogao do kraja prvog kvartala jeste da prepolovi zaostatak, a za to su se postarali Đoković i Hejl, koji su ubacili dve trojke.

Borac je drugi deo igre krenuo još energičnije, pa je dodatno prišao rivalu (29:27). A to je bio alarm za trenera Bajića da pozove svoje pulene na klupu. Reakcija je stigla od Delalića, koji je doneo timu tri poena. Borac nije nameravao da se zaustavi, već je nastavio da dobro šutira van linije 6,75, pa je uspevao da drži korak za protivnikom. Međutim, kada je Igokea ušla u dobar ritam, ponovo je došla do značajne prednosti (39:30). Borac nije mnogo čekao da odgovori, već je sa sedam vezanih poena sustigao domaćina. Od tog momenta, pa do odlaska na veliki odmor, gostujući tim je uspeo da sačuva aktivan rezultat, što je bilo od ogromne važnosti pred nastavak utakmice.

Oba sastava su koševima sa distance otvorila drugo poluvreme, što je nagovestilo dobru igru u nastavku. Ubrzo, Igokea je ovo i potvrdila, jer je brzo došla do +11 (63:52). Čekao se novi odgovor Borca. Međutim, Igokea je igrala sve bolje, a na drugoj strani samo je Hejl bio kadar da donese poene timu, pa je Borac bio u sve lošijoj situaciji. Zbog toga je Marinović ponovo posegao za tajm autom kao jedinim rešenjem. Reagovali su Radonjić Novaković, koji su pogodili po trojku, pa se situacija donekle popravila. Ipak, Borac je nastavio da gubi previše lopti, što mu je mnogo otežavalo posao. Sve u svemu, nakon pola sata igre, Igokea je bila u dobroj poziciji.

Početkom četvrtog perioda Igokea je došla do najvećih +14 (74:61). Uprkos činjenici da je do kraja susreta bilo još dosta, domaćin je bio sve bliži pobedi. Naravno, gosti se nisu predali, već su nastavili da pokušavaju da nešto promene. Uspeli su Čačani da vežu nekoliko učinkovitih napada, pa se tada probudila nada da je preokret moguć. A pošto su prišli na minus sedam (80:73), domaći strateg je brzo pozvao minut za savetovanje. Hejl je odmah pogodio za dva, pa je Borac dodatno smanjio deficit. Tek je Jošilo uspeo da zaustavi nalet gostiju i tako uradi nešto dobro za svoju ekipu. Od trenutka kada je on vezao dve trojke, pa do kraja susreta, Igokea je sve konce igre držala u svojim rukama, tako da je meč sigurno završila u svoju korist.

Igokea m:tel: Rej 17, Kondić, Delalić 4, Tanasković 16, Kraford 12, Jošilo 14, Nakić 15, Stivens 10, Voler, Marić 2, Đorđević, Bošković.

Borac Mozzart: Milošević, Glišić 2, Lešić, Đoković 10, Tomašević 11, Novaković 16, Radonjić 12, Todorović 6, Milovanović 4, Čarapić, Hejl 17.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Igokea m:tel/Nikola Vuruna